Poti sa improvizezi o gustare proaspata cu multe cruditati, oricand. Vara, cand frigiderul e plin cu tot felul de salate si legume, fac astfel de combinatii. De data asta am avut si o bucata de friptura de pui rece, numai buna pentru asa ceva. Merge la fel de bine si cu carne ramasa de la gratar…asta in rarele cazuri in care se intampla sa ramana.
Ingrediente:
Frunze de salata ( in cazul asta, salata rosie Lollo)
rosii
chery (de diferite culori)
chery (de diferite culori)
carne de pui la gratar
o lingura
de otet balsamic
de otet balsamic
o lingurita
de hrean ras
de hrean ras
sare, piper
dupa gust
dupa gust
2 linguri de ulei de masline aromatizat cu busuioc
(am facut cam doua farfurii ca cea din imagine)
o tulpina de usturoi verde
o tulpina de usturoi verde
Nu cred ca are rost sa insist asupra cantitatilor, puneti ingredientele dupa gust. Frunzele de
salata trebuie sa fie proaspete si spalate foarte bine, sub jet de apa rece,
bucata cu bucata. De asemenea, trebuie scurse foarte bine de apa. Le rupem in
bucati mari si le asezam intr-un vas. Adaugam felii subtiri de carne gatita (in
prealabil). Apoi, taiem rosiile cherry in jumatate sau in sferturi si le punem
si pe ele in vas, iar tulpina de usturoi verde, am taiat-o bucatele si am pus-o si pe ea deasupra.. Am facut un dressing din hrean, sare, piper, otet balsamic si ulei de masline. Am stropit salata cu el si gata.
salata trebuie sa fie proaspete si spalate foarte bine, sub jet de apa rece,
bucata cu bucata. De asemenea, trebuie scurse foarte bine de apa. Le rupem in
bucati mari si le asezam intr-un vas. Adaugam felii subtiri de carne gatita (in
prealabil). Apoi, taiem rosiile cherry in jumatate sau in sferturi si le punem
si pe ele in vas, iar tulpina de usturoi verde, am taiat-o bucatele si am pus-o si pe ea deasupra.. Am facut un dressing din hrean, sare, piper, otet balsamic si ulei de masline. Am stropit salata cu el si gata.
Pofta buna!















Foarte light si potrivit pentru zilele acestea toride! nu mai zic ca arata delicios, as papa oricand o portie!
Bunaaaa Salataaaa!!!
Excelenta prezentare.
Ce cutit este cel negru? arata misto!
Cu stima, Vlad C.
Bravo! Ma duc sa imi fac si eu salata asta simpla. Dar nu am otet balsamic. Lasa ca pun lamaie. 10 pentru poze!
Cristi..lasa salata si spune ce-i cu acel cutit. E Bestial. Si eu vreau.
Arata bun, dar ce-i cu cutitul negru? Ceva otel japonez? Nu ne mai tine pe jar!
Daca accepta Cristi pun aici un link spre o colectie de Friskas – cutite finlandeze. mama, mama ce fain arata si presupun ca sunt si profi.
http://www.bucatarescu.ro/wp-content/uploads/2012/06/Fiskars_Edge_photo-4.jpg
Simpla si colorata si apetisanta !!!
Pozele deosebite ca toate pozele tale,Cristian !!!
Felicia
Ce salata buna,sanatoasa,mai ales cand toate ingredientele sunt din gradina personala;(banuiesc)!!
weekend racoros si mult succes la Arad,sa ne spuneti vesti bune,ca doar sunteti cei mai buni!!!
Usturoiului cred ca ii trebuie o coafura :)) . Foarte frumoasa" punere in scena"… Weekend placut va dorim!
Simplu şi delicios! Dovadă că nu trebuie să te dai peste cap ca să obţii o salată de să te lingi pe degete! Iar pozele sunt senzaţionale, îţi vine să întinzi mâna după o roşie cherry!
Ce bunatateeeeeeeeeeee….!
O salata usoara si sanatoasa , mai ales pe caldurile astea.
Te tzuc, duminica relaxanta !
E o salata usurica, colorata si precis foarte gustoasa. Multumim!