Biftec tartar pentru carnivorul din mine


Daca sunteti fani ai personajului Hannibal Lecter din romanele lui Thomas Harris, stiti ca faimosul canibal este un gurmand rafinat si erudit, trasaturi bine evidentiate in serialul care ruleaza pe AXN. Nu stiu daca ati vazut prima serie, dar ati face bine sa nu o pierdeti pe a doua, care incepe pe AXN, din 7 aprilie, ora 23:00. Eu abia astep!

Serialul are ca subiect activitatea Dr. Hannibal Lecter dinaintea actiunii filmelor de lung-metraj Dragonul rosu si Tacerea mieilor. Noul sezon continuă să impresioneze prin esteticul fantastic, dar si prin intriga tesută cu dezvaluiri socante. Recunosc ca ma uit si pentru a admira superbele elemente de food-styling prezente in serial datorita faptului ca Hannibal este un maestru al artei culinare.
Desigur, el „foloseşte carne de om”  dar in realitate, este carne de vita/ de
peste, care trece prin multe procese pentru a arata cat
mai mult a carne umana. Mi se pare interesant ca exercitiu de imaginatie de aceea ma gandesc sa va intreb si pe voi ce ati gati daca l-ati avea pe Hannibal la cina (astept sugestiile voastre)?  Iata la ce m-am gandit eu:


Ingrediente:
200 g muschi de vita
2 lingurite capere
1 lingurita mustar
1/4 dintr-o ceapa mica alba
un castravete murat mic
sare, piper dupa gust
1 galbenus de ou crud
o lingura de cognac
2 lingurite de sos Worcestershire 
2 lingurite de sos Pimento


unt si paine prajita pentru servire


Pentru ca nu vom trata termic nici carnea nici galbenusul de ou, trebuie sa avem grija ca acestea sa provina dintr-o sursa sigura. Este un lucru obisnuit ca acestea sa se consume crude, atat vreme cat sunt sigure pentru sanatate, si nu e nimic iesit din comun.
Muschiul de vita se taie felii subtiri cu cutitul, pe care apoi le tocam, tot cu cutitul. Tocam si caperele, ceapa si castravetele murat, mai marunt decat carnea. Condimentam totul cu mustar, sare, piper, cognac si cele doua sosuri.  Amestecam bine si-l lasam cel putin 30 de minute la frigider. galbenusul de ou se adauga doar in momentul servirii. El poate constitui un element de decor ca si in imaginea de mai sus. 
Biftecul tartar se serveste pe paine prajita cu unt si este o delicatesa. Trebuie doar sa gustati ca sa va convingeti.

Biftecul tartar ar merge perfect ca starter  la o cina fastuasa in stilul lui Hannibal, alaturi de un desert cu ciocolata si capsuni, fructe exotice, un coupage de Cabernet Sauvignon si Merlot si o friptura de muschi de vitel in sange.

Pofta buna! si nu uitati, cele 13 episoade ale sezonului doi din Hannibal pot fi urmărite în fiecare luni, pe AXN, de la 23:00, începând cu 7 aprilie 2014.

 

 

 

 

11 Comments

  1. Pozele sunt fenomenale parca esti in admosfera din film! felicitari maniacule! Timi

  2. nu cred ca as gasi ceva mai bun decat tine. arata foarte bine. felicitari pentru fotografii

  3. aoleu!iar cu reclama…pozele arata bine ca s facute cu aparat performant,orcine poate credeti ma

    • Ai incercat tu?
      Din experienta, cu cat aparatul e mai performant, cu atat e mai greu de folosit.

    • Da,detin un aparat performant si fotografia este una dintre padiunile mele,am inceput cu unul modest ,un Canon si am ajuns la un Nicon de calitate si pot afirma ca fotografiile cu un aparat performat se fac mai usor decat cu unul mai slab!

    • de ce insisti in prostie??? auzi aici nicon :))))))

    • Nu insist in "prostie",draga "anonimule,ci scriu comentariul de pe un smarthphone cu putini inchi in diametru,nici macar atat nu ai realizat!!!da am tastat un c in loc de k,mii de scuze dar asta nu justifica decat ca am avut dreptate in comentariul meu,aparat performant ,poze reusite ,mult mai usor de facut
      va multumesc pentru publicar
      Ana Jameson U.K

  4. Frumoase poze dar carne cruda sa mananci tu.

  5. Doina Tatar

    N-as putea sa mananc carne cruda. Nu e sanatos. Dar se potriveste cu tema filmului. Ai ales bine!

  6. Mai facut curios in legatura cu serialul. Nu stiam de el. Nu am vazut nici un episod din seria 1. O sa fiu pe faza maine sa-l vad. Multumesc de info.
    De poze nu zic nimic! prea frumos… prea profi 😛

  7. foarte interesant si apetisant? unde pot gasi carne pe care sa o pot manca cruda cu incredere? multumesc 🙂

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*