A sasea editie a Grill Champions Tour a avut loc vineri, 27 martie la Bucuresti, intr-un decor select, cum deja ne-a obisnuit, la Restaurantul Diplomat din Parcul Herastrau. Inca odata, Marco Greulich si Camillo Tomanek, cei doi multipli campioni la grilling, ne-au demonstrat ca vremea nu conteaza atunci cand este vorba de grilling profesionist.
De acesta data, au ales un delicios meniu caribian, in contrast cu temperaturile din afara, stropit cu vin si coctailuri exotice si ne-au dezvaluit noi tehnici de grilling si afumare, demonstrand ca, gratarul nu se opreste la „mici, ceafa si carnati”, iar cu putina imaginatie si cateva ustensile de buna calitate, poti pregati preparate unice si extrem de delicioase.
Cum vara este inainte, abia astept sa pun in practica cateva din trucurile pe care le-am invatat in aceste zile. Totul a fost delicios, iar cei peste o suta de invitati au putut sa se delceteze cu ciocanelele de pui cu glazura si caise, si creveti cu ananas si sos fructat. Au urmat apoi Jerk Pork- o friptura de porc in stil jamaican, cu garnitura de porumb copt si nuca de cocos. Supriza serii a fost un porc de lapte de 12 kg copt intreg, incet si afumat la gratar, bineinteles. De mare efect in pregatirea acestor retete au fost Rub-urile Don Marco`s si noii peleti de afumare. le gasiti pe toate pe www.campingrill.ro
Desertul, preparat tot la gratar a venit sub forma de Hot-Flame Ananas si fructe exotice cu biscuiti Amaretti si inghetata de vanilie.
Desi a fost destul de frig, nimeni nu a fost deranjat de asta, si majoritatea invitatilor au stat pe terasa. Asta fost posibil cu ajutorul incalzitoarelor speciale amplasate acolo, de la lumina carora si culoarea putin ciudata a fotografiilor.
Multumim Grill Society pentru invitatie si pentru ca am petrecut o dupamiaza minunata in compania celor doi campioni.