Cum se separa usor albusul de galbenus- video

In foarte multe retete avem nevoie nevoie doar de albusul sau doar de galbenusul oualor. Pentru reusita acestora este important ca cele doua sa nu se amestece deloc. De exemplu, spuma de albus nu se va bate daca contine o picatura infima de galbenus.

Ouale se separa foarte usor, dar trebuie putin exercitiu. Chiar daca nu va iese din prima, puteti exersa atunci cand faceti omlete, de exemplu, pentru ca ouale pe care exersati sa nu se arunce.

Este foarte important sa spargeti fiecare ou separat, intr-un bol gol. In felul acesta daca oul este stricat sau galbenusul se sparge, nu veti contamina si restul albusului/ oualor sparte deja.

Spargeti cu grija oul, desupra unui vas. Turnati continutul in mana. Tineti degetele in asa fel incat sa nu permiteti galbenusului sa cada, dar in acelasi timp lasati printre degete spatiu cat sa se scurga albusul. Nu strangeti galbenusul in mana. Trebuie doar sa il tineti in palma.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*