Pomarola este un sos de roșii delicios care se prepară ușor cu doar câteva ingrediente simple. E poate cel mai gustos sos de roșii pe care l-am făcut vreodată. Câteva legume sotate, amestecate cu roșii dulci și frunze de busuioc! Rezultatul e fantastic!
Acest sos poate fi perfect pentru paste, dar nu numai. Îl puteți asocia și diferitelor preparate din carne sau îl puteți servi chiar așa simplu, pe felii de pâine prăjită, sau pe bruschete cu mozzarella.
Secretul rețetei sunt roșiile bine coapte, dulci și zemoase.
IngredientE
400 roșii decojite
ulei de măsline extravirgin
o cepă roșie
2 tije apio (sau o bucată mică țelină)
2 morcovi
frunze de busuioc
100 ml apă
Sare, piper după gust
MOD DE PREPARARE
- Tăiem toate legumele cubulețe. Procedăm la fel cu roșiile întregi din conservă.
- Într-o tigaie cu margini înalte, sotăm legumele în puțin ulei de măsline, cu puțină sare.
- Când legumele devin moi, adăugăm roșiile și 4-5 frunze de busuioc. Dacă este nevoie, adăugăm și puțină apă. Lăsăm totul să fiarbă la foc mic 20-30 de minute.
- La final, mai adăugăm 2-3 frunze de busuioc și dăm sosul prin sită sau îl trecem prin blender. Potrivim de sare și piper. Opțional, se poate adăuga și oregano uscat.
- Servim imediat cu spaghetti sau penne sau în oricare din variantele pe care vi le-am înșirat mai sus!
Poftă bună!
Beautiful! This brings back memories of my Italian grandmother’s sauce. She lived in the Friuli region of Italy and her sauce was simplicity itself and so delicious.
I have subscribed to your website. Google translation isn’t always accurate but I am able to understand the general meaning of your text.
Happy Easter!
Regards from Ottawa, Canada.
Thenk you so much! I`m glad you like my recipe and my blog. 🙂 Regards from Romania!