Ouă umplute Mimosa – rețeta video

oua mimosa 6

Ouăle umplute sunt preferatele sezonului, așa că vă propun această nouă rețetă de ouă Mimosa, care nu sunt altceva decât niște aperitive la superlativ. Uitați de crema cu pate de ficat și de râurile de maioneză! Această rețetă este mult mai ușoară, mai gustoasă și mai fină! Trebuie să le încercați neapărat!

Există foarte multe variante ale ouălor Mimosa, o rețetă franțuzească la origini, dar pe care eu, de această dată am ales să o alătur unor chips-uri glazurate din Salinate. V-am mai povestit în nenumărate rânduri despre ele și știți că atunci când vine vorba de carne crud-uscată, Salinatele sunt preferatele mele.

Salinate sunt o gamă unică în România de specialități de porc crud-uscate realizate după vechi rețete românești fiind maturate în mediul special din vechile galerii ale celebrei Salinei Turda din județul Cluj. Autenticitatea și valoarea Salinatelor sunt confirmate de atestatul de „produs tradițional românesc”.

Din gama Salinate puteți alege între cotlet, ceafă, pulpă sau piept de porc, în funcție de ce preferați și de rețeta pe care o pregătiți. Și pentru că m-ați întrebat de multe ori, le puteți cumpăra din rețeaua de magazine Mega Image, Kaufland sau Lidl. Mai multe informații despre cum sunt produse găsiți aici.

Dar să revenim la rețeta noastră. Iată cum am făcut:

Ingrediente

  • 10 ouă
  • 4-5 linguri de maioneză
  • Sare, piper după gust
  • 1 linguriță de muștar (opțional)
  • un pachet piept de porc crud-uscat Salinate
  • 1-2 linguri sirop de arțar (se poate înlocui cu miere)

Cum se face

  1. Fierbem ouăle tari și le lăsăm la răcit, apoi le curățăm.
  2. Între timp, într-o tavă , pe hârtie de copt, așezăm fâșiile de piept de porc și le ungem generos cu sirop de arțar. Le dăm la cuptor 7 minute la 150 °C până devin crocante. De fapt nu vrem să le prăjim ci doar să caramelizăm stratul de sirop de arțar, ca să devină crocante și delicioase.
  3. Tăiem ouăle în două și îndepărtăm gălbenușul, pe care îl amestecăm cu maioneza(si optional cu inca o lingurița sau chiar doua de muștar), sare și piper, până obținem o cremă densă. O condimentăm cu sare și piper după gust.
  4. Umplem jumătățile de ou cu această compoziție. Decorăm cu chipsuri de Salinate și verdeață.

Poftă bună!

oua mimosa 1

oua mimosa 2

oua mimosa 5

oua mimosa 9

oua mimosa 4

8 Comments

  1. They look fantastic 🙂

  2. Minunate.S-aveti sarbatori fericite si luminate!

  3. Arata foarte fain!
    Ce fac cu lingurita de mustar, care apare la ingrediente?

  4. Arata delicios ! 🙂

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*