Prajitura Rudy

Este o placere sa faci aceasta prajitura. Este gata foarte repede si este foarte usor de facut, iar rezultatul este si frumos si gustos. Daca nu ati facut niciodata prajitura, asta este cea cu care trebuie sa incepeti.




 Ingrediente:

pentru blat
250 g unt
350 g faina
2 galbenusuri
1/2 plic praf de copt
2 linguri cacao
150 g zahar
crema:
750 g branza dulce (sa fie bine scursa de zer)
2 oua+2 albusuri
1-2 pliculete zahar vanilat
200 g zahar
*optional 100 g unt
Untul trebuie sa fie la temperatura camerei. Amestecam toate ingredientele pentru aluat si le framantam cat mai bine. Trebuie sa obtinem un aluat destul de uscat. Nu va sfiiti sa mai adaugati putina faina sau putin unt daca este nevoie. Consistenta depinde si de calitatea produselor pe care le folositi, de marimea oualor, a lingurii cu care puneti cacao, etc. Dar, aluatul nu este pretentios, asa ca il puteti potrivi cum doriti. Impartiti aluatul in doua bucati si puneti-l la frigider pana cand pregatiti crema.
Pentru crema, albusurile se pot bate spuma cui zaharul, dar nu este obligatoriu. Cel mai simplu este sa mixati toate ingredientele sau sa le amestecati bine cu o furculita . Daca vi se pare ca ati obtinut o compozitie mult pre lichida (se poate intampla daca branza contine mult lichid), mai adaugati 1-2 linguri rase de gris.
Intr-o tava de marime medie (20/30 cm), puneti hartie de copt. Radeti pe razatoarea mare  (sau faramitati cu mana) una din  bucatilede aluat, apoi apasati usor cu mainile sa obtineti o suprafata uniforma prin care nu curge aluatul. turnati deasupra crema. Radeti pe razatoare , deasupra, restul aluatului.




Dati prajitura la cuptor la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 30 de minute. Puteti sa faceti testul scobitorii ca sa fiti sigur ca e coapta. Lasati-o sa se raceasca in tava, apoi o puteti taia si servi.
Pofta buna!

 

3 Comments

  1. O voi incerca in weekend.Pare usor de facut si,in plus,imi plac ingredientele.
    Multumesc!

  2. In loc de zahar se poate folosi miere? Ca nu mai am zahar in casa de vreo 3 ani.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*