Contrar aparentelor, carnea de iepure se gaseste destul de usor, mai ales la tara, la crescatori si nu este foarte scumpa. Este o carne foarte sanatoasa, cu foarte putine grasimi. La cat este de buna am putea sa o mancam mai des. In plus, este foarte usor de gatit, foarte frageda si gustoasa.
Ingrediente:
1 iepure 2,5 kg
200 ml vin alb sec
o crenguta de rozmarin
cateva crengute de oregano
1 caciulie usturoi
1 morcov
un sfert de radacina de telina
1 ardei rosu
1 pahar de apa
20- 30 ml ulei
Sare, piper dupa gust
1 lingura de mustar boabe
Carnea se spala foarte bine si se portioneaza. Se aseaza intr-o oala antiaderenta impreuna cu condimentele, morcovul, usturoiul, ardeiul si uleiul si se prajesc foarte putin, cateva minute. Se adauga vinul si apa si se lasa la foc mic cu capac, in cuptor, pentru o ora si 45 de minute, timp in care verificam si mai adaugam apa daca este nevoie.
In ultimelele 10 minute indepartam capacul. O servim imediat. Cu garnitura de legume
Pofta buna!
Am mancat o singura data carne de iepure. O sa incerc sa folosesc reteta ta pentru ca mi-a placut carnea.
Arata minunat friptura ta iar fotografiile sunt extraordinare! Eu sunt mare fan al carnii de iepure dar in zona mea nu se prea gaseste pentru ca nu sunt multi crescatori.
Data viitoare cand o sa gatesc friptura de iepure am sa incerc reteta ta.