Vin fiert

V-am prmis ieri un vin fiert. Iata-l, dar va provoc sa il condimentati singuri. Vinul fiert se poate condiment intr-o multime de feluri, cu o multime de condimente. Se pota dauga si sucuri de fructe daca va palce, sau condimente mai iuti daca vreti sa va incalziti bine. Eu va voi da o lista de condimente care se potrivesc, iar voi le combinati cum va place. Atentie doar sa nu le adaugati cu prea mare darnicie, pentru a nu strica gustul vinultui nici sa nu le combinati in numar prea mare. Eu va propun sa incercati mai multe variante de combinatii, ca iarna e lunga si rece si avem timp.Cel mai bine este sa condimentati dupa gust. Am sa va ofer cantitati dupa gustul meu la 1 litru de vin, dar repet, va rog sa gustati si sa condimentati dupa gustul vostru.

Ingrediente:

orice fel de vin va place
nici vinul alb  nu este interzis
pentru indulcit putem folosi:
zahar tos, normal
miere
zahar brun
zahar brun si zahar normal in combinatie de 1:1
pentru condimentat:
anason stelat- 1,2 bucati
scortisoara – 1-3 batoane intregi de preferinta
piper boabe- 5-10 boabe intregi dupa preferinte
ienibahar- 5- 10 boabe intregi dupa preferinte
cuisoare- 10-12 bucati
ardei iute sau chilli pentru cine doreste senzatii tari
coaja de portocala
coaja de lamaie
coaja de lime
vanilie- esenta sau  1 baton intreg
ghimbir- praf sau proaspat, dupa gust
sucuri sau siropuri de fructe pentru arome diferite:
suc de portocale
suc de afine
suc de mere sau pere
suc de fructe de padure
suc de cirese
etc.
Metoda de preparat este simpla. puneti vinul intr-un vas pe foc mic si il lasati sa se incalzeasca. Adaugati condimentele dorite, asa cum am spus- 2-3 feluri nu mai mult. Il aduceti la punctul de fierbere, dar nu-l lasati sa fiarba la propriu pentru ca alcoolul se va evapora. Dupa 5-7 minute il puteti lua de pe fooc si servi  ornat cu felii proaspete de fructe.  Sigur, va trebui sa il strecurati de boabele de condimente. Pentru a evita acest lucru puteti sa asezati boabele intr-un saculet de panza sau tifon inainte de a le pune in vin. Isi vor elibera, insa,  mai greu aroma.
Daca adaugati si sucuri de fructe, fierbeti intai condimentele cu sucul si apoi adaugati vinul. Lasati-l doar atat cat sa se infierbante.
Cam astea sunt condimentele care mi-au venit acum in minte, dar voi va puteti folosi imaginatia si chiar va rog sa mai veniti si cu alte idei.
Pofta buna, cu masura!

 

 

 

6 Comments

  1. Felii de mere

  2. Corina Ureche

    chiar azi am fiert vin :)). eu pun scortisoara si cuisoare de fiecare data si uneori si piper, Dar ma bucur ca am aflat ca pot sa ma jic mai mult in privinta aromelor

  3. De obicei nu prea beau vin fiert, pentru ca mi se pare cam fad. Dar reteta asta pare delicioasa, trebuie sa o incerc.:)

  4. Andreea Dianu

    Pozele sunt senzationale, imi plac cestile si toate decorurile 🙂 Vinul e perfect <3

  5. Cristian-Romulus Marc

    `MERSI de reteta, am pus un litru de vin de la MINIS (http://www.wineprincess.ro/)cuisoare,scortisoara,un pliculet de zahar vanilat,doua mere mici si cateva feli de portocala si doua linguri GENEROASE de miere :)))) si a iesit FOARTE FOARTE BUN. Cu mult respect va salut

  6. nu fierbeti vinul oameni buni … la 16-18 grade celsius este cel mai bun decat sa cheltuiti bani pe zahar,mere,scortisoara si mai stiu eu ce mai bine alegeti un vin bun si gata.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*