V-am promis zilele trecute ca va povestesc pentru ce am facut sosul de gorgonzola. Parfumul carnii de porc, pe gratar sau in tigaie, nu se compara cu nimic. Ca-i ceafa de porc, ca-i cotlet sau muschiulet… daca sunt facute cum trebuie, toate sunt excelente, si toate merg cu sosul de gorgonzola.
Ingrediente
1 muschi de porc (muschiulet)
sare, piper alte condimente dupa preferinta
1 lingura de ulei
sos de gorgonzola (reteta aici)
Am taiat muschiul de porc felii groase de cam de 2 cm. (l-am spalat cu apa rece in prealabil). L-am asezonat cu sare si piper. Am pus feliile in tigaia foarte incinsa cu putin ulei. Le-am lasat 3 minute pe o parte. Dupa ce le-am intors fara sa le impung cu furculita (ca sa ramana cat mai suculente), le-am mai lasat 2 minute pe cealalta parte. Pe langa sos, am mai pus pe farfurie si o garnitura simpla de orez basmati ( poate sa fie orice fel de orez) cu morcovi si unt.
Pofta buna!
superb
Te urmaresc de ceva vreme si imi plac retetele tale si desi,treaba asta nu e reciproca,vroiam sa-ti zic si eu am un post,pe blogul meu, cu o reteta la fel:muchi de porc cu "salsa gorgonzola"…o delicatesa!!! si mie ca si altora nu imi place deloc mirosul branzeturilor cu mucegai,dar asa in salsa,dupa ce o probezi…te lingi pe degete si alaturi de muschiul de porc,si mai si!..vazand fotografiile tale,m-am hotarat ca e timpul sa repet…salutari din Spania!!!
Am comandat meniul casei intr_in restaurant din Spania acum o saptamana , si era chiar "filete de ternera cu sos gorgonzola " , dar era atat de prost gatit , incat toata lumea incerca sa inlature sosul scarbos de pe felia de carne ! de aceea , zic eu , gatitul este o arta , iar daca crezi ca nu gatesti bine mai bine sa nu intri in bucatarie ! Felicitari " Bucatar Maniac " te urmaresc cu are placere !