Medalion din muschi de porc cu sos de gorgonzola

medalion de porc,muschiulet de porc,muschi de porc,porc cu sos

V-am promis zilele trecute ca va povestesc pentru ce am facut  sosul de gorgonzola.  Parfumul carnii de porc, pe gratar sau in tigaie, nu se compara cu nimic. Ca-i ceafa de porc, ca-i cotlet sau muschiulet… daca sunt facute cum trebuie, toate sunt excelente, si toate merg cu sosul de gorgonzola.

Ingrediente

1 muschi de porc (muschiulet)

sare, piper alte condimente dupa preferinta

1 lingura de ulei

sos de gorgonzola (reteta aici)

Am taiat muschiul de porc felii groase de cam de 2 cm. (l-am spalat cu apa rece  in prealabil). L-am asezonat cu sare si piper. Am pus feliile in tigaia foarte incinsa cu putin ulei. Le-am lasat 3 minute pe o parte. Dupa ce le-am intors fara sa le impung cu furculita (ca sa ramana cat mai suculente), le-am mai lasat 2 minute pe cealalta parte. Pe langa sos, am mai pus pe farfurie si o garnitura simpla de orez basmati ( poate sa fie orice fel de orez) cu morcovi si unt.

Pofta buna!

medalion de porc,muschiulet de porc,muschi de porc,porc cu sos

medalion de porc,muschiulet de porc,muschi de porc,porc cu sos

medalion de porc,muschiulet de porc,muschi de porc,porc cu sos

3 Comments

  1. Cristian Luca

    superb

  2. Te urmaresc de ceva vreme si imi plac retetele tale si desi,treaba asta nu e reciproca,vroiam sa-ti zic si eu am un post,pe blogul meu, cu o reteta la fel:muchi de porc cu "salsa gorgonzola"…o delicatesa!!! si mie ca si altora nu imi place deloc mirosul branzeturilor cu mucegai,dar asa in salsa,dupa ce o probezi…te lingi pe degete si alaturi de muschiul de porc,si mai si!..vazand fotografiile tale,m-am hotarat ca e timpul sa repet…salutari din Spania!!!

  3. SANDA MORAR

    Am comandat meniul casei intr_in restaurant din Spania acum o saptamana , si era chiar "filete de ternera cu sos gorgonzola " , dar era atat de prost gatit , incat toata lumea incerca sa inlature sosul scarbos de pe felia de carne ! de aceea , zic eu , gatitul este o arta , iar daca crezi ca nu gatesti bine mai bine sa nu intri in bucatarie ! Felicitari " Bucatar Maniac " te urmaresc cu are placere !

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*