Prajitura cu prune

reteta prajitura cu prune,placinta cu prune,prune,sita artizanala,veche,vintage,toamna,chec,prajitura cu fructe,reteta usoara De o saptamana tot vreau sa fac prajitura asta, dar nu am apucat… Bine, multe sunt retetele pe care nu apuc sa le fac, dar le vine randul la fiecare pana la urma… Am tinut prunele in frigider tot vre-o saptamana, dar vad ca nu au patit nimic. Bine c-am avut grija sa nu fie foarte moi cand le-am cumparat. Banuiam eu c-o sa cam astepte… :)) Profit de moment sa ma laud cu sita mea artizanala,  pe care am primit-o de la bunica-mea. Bine, e mult spus ca am primit-o. Cand am vazut-o mi-a palcut atat de mult, si am laudat-o atat de tare, incat s-a vazut obligata biata sa mi-o faca cadou!Am intrebat-o de unde o are, dar nu-si mai aduce aminte. Nici s-o fi folosit vreodata nu-si aminteste, asa ca n-am stat pe ganduri si am luat-o acasa. Sa va povestesc despre praji cu prune. E foarte usor de facut. E genul de prajitura la care se amesteca toate ingredientele deodata, se pun in tava si se dau la cuptor. Initial, reteta era mai complicata, dar am fost curios daca functioneaza si asa. Si iata ca a iesit foarte bine. I-am facut sedinta foto cat a fost fierbinte, ca altfel nu mai apucam sa v-o arat.

Ingrediente

5 oua

125 ml ulei

250 ml lapte

jumatate lingurita bicarbonat de sodiu alimentar

jumatate lingurita praf de copt

putina zeama de lamaie

2 plicuri zahar vanilat

250 g zahar

450 g faina

prune cate incap

zahar si scortisoara pentru pus in jumatatile de prune

zahar praf pentru pudrat

Prunele se spala, se taie jumatati si li se indeparteaza samburii. Se amesteca toate ingredientele de mai sus (tot ce scrie mai sus de prune).

Zeama de lamaie este pentru stins praful de copt si bicarbonatul. Se mixeaza bine, la viteza maxima pana compozitia se omogenizeaza. Se toarna in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Deasupra se aseaza jumatatile de prune.

In fiecare se pune putin zahar cu scortisoara (optional). Se da la cuptor la foc mic, pentru aproximativ 30 de minute. Este util sa faceti testul scobitorii. Cand este gata se lasa la racit (optional ) si se serveste pudrata cu zahar praf. Eu nu am mai pus zahar praf, ca sa puteti vedea cum arata prunele coapte.

Pofta buna!  

 reteta prajitura cu prune,placinta cu prune,prune,sita artizanala,veche,vintage,toamna,chec,prajitura cu fructe,reteta usoara

reteta prajitura cu prune,placinta cu prune,prune,sita artizanala,veche,vintage,toamna,chec,prajitura cu fructe,reteta usoara

14 Comments

  1. O prajitura de sezon… te imbie sa iei o bucata…

  2. Ce bine arata!!!Si eu am facut,dar reteta diferita….o sa incerc si reteta ta ,daca mai gasesc prune!!!Sa va fie de bine!

  3. bucatarmaniac

    Sara & Miki, multumesc :))!

  4. bucatarmaniac

    Judy, mulumim mult! 🙂

  5. jana@cherryteacakes.com

    j'adore!

  6. bucatarmaniac

    Sigur ca merge si cu alte fructe si sigur ca poti sa incerci si cu struguri. Eu nu am incercat niciodata sa fac prajitura cu struguri. Nu stiu cum reactioneaza daca ii bagi in cuptor.

  7. …super reteta, cred ca merge si cu alt fel de fructe, chiar, ar merge si cu struguri?

  8. acum fac si eu prajitura…sper sa iasa buna… 😀

  9. bucatarmaniac

    Georgya, spor la prajiturit si pofta buna! sa-mi spui daca ti-a placut!

  10. Am facut si eu prajitura aseara! Este minunata! Foarte racoritoare…exact ce aveam nevoie! Am folosit caise in loc de prune:)Blatul nu mi-a iesit pufos…dar in schimb e foarte gustos! Oare am gresit cu ceva..sau asa trebuie sa fie?
    PS: Imi plac retetele tale foarte mult! Tot ce am incercat mi-a iesit excelent! Multumesc!

  11. Buburuza Bubu

    Cat de bine arata!!!!Mie imi plac prajiturile cu fructe!!!

  12. foarte bunaaa

  13. Am facut prajitura asta si maine o fac din nou. dar, ce vreau sa te rog: spune-ne intotdeauna si dimensiunea tavii pe care o folosesti in retete, daca nu te-e greu…..

  14. Din pacate nu mi-a iesit varianta ta… Aluatul s-a incrudat sub prune, iar pe margini, unde a crescut, nu aduce a prajitura, ci mai degraba a un fel de paine dulce… Ma bucurasem ca e mai simplu sa le pui pe toate odata, dar pare-se ca exista o logica a procesului…

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*