Ingheteta de spuma de capsuni

ingheteta capsuni,rteta ingheteta spuma,retetaingheteta fructe

Mai tineti minte spuma de capsuni de care va povesteam zilele trecute? Ghici ce-am facut cu o parte din ea?
Exact! Inghetata! si inca o ingeteta foarte foarte buna! mai are rost sa va spun cum? Hai ca va spun! dupa ce am mancat cat am putut din spuma de capsuni, ce a ramas am introdus-o frumusel la congelator si am lasat-o pana a doua zi! A doua zi ce sa vezi? Stupoare! In loc de spuma de capsuni, am mancat ingheteta de capsuni!  😛

Ingrediente
Ingrediente:
albusuri de ou
un varf de cutit (mic) de sare
capsuni
zahar
Din nou, cantitatile le las la aprecierea voastra, pentru ca nu sunt esentiale in reusita acestui desert. Eu am folosit albusul de la doua oua, vre-o trei linguri de zahar si aproximativ 200 de g de capsuni. Dar totul este relativ si se poate ace cel mai bine dupa gust.
In primul rand albusurile de ou trebuie sa fie la temperatura camerei. Punem in ele foarte putina sare (asa am invatat eu de la bunica ca se bate spuma mai bine). Mixam la viteza maxima, pana obtinem o spuma densa. Adaugam zaharul, pe rand, cate o lingura si mixam in continuare pana se dizolva. este mai bine sa gustati dupa fiecare lingura si s-o faceti cat doriti de dulce. In final adaugam capsunile (spalate bine si taiate in cateva bucati). Adaugati si capsunile treptat, pana obtineti gustul dorit. Mixam pana se incorporeaza bine si capsunile. se da la frigider pentru cel putin jumatate de ora sau se serveste imediat 😛 daca nu puteti rezista.
In completare: ca sa obtineti ingheteta de spuma de capsuni, introduceti spuma de capsuni in congelator si lasati-o cel putin 2-3 ore. Gata inghetata!
Pofta buna

ingheteta capsuni,rteta ingheteta spuma,retetaingheteta fructe

12 Comments

  1. Da,am facut si eu, parerea mea?
    N-o pot spune caci asa se procedeaza pe blogurile Romanesti, daca spui parerea si alte persoane nu este de acord, incep sa te jigneasca.
    O zi buna.

  2. Pfoaaaa…pe caldura asta merge o portie dubla. :))

  3. Cristian,iti multumesc mult pentru vizita si mai ales pentru felicitari :-)!!!
    Inghetata arata biiine de tot…cu capsuni este preferata mea!!!Felicitari mari!!!

  4. bucatarmaniac

    Daniela, gusturile nu se discuta. Daca tie nu-ti place, asta e! Nu inteleg tonul comentariului! Si da, intr-adevar, numai pe blogurile romanesti se intampla asta. :)))) citesc multe bloguri straine si n-am vazut pe nimeni sa se jigneasca pe-acolo, in nici un fel.

  5. bucatarmaniac

    Miha, pofta mare! :)))

  6. bucatarmaniac

    Judy, la multi ani inca odata. Multumesc mult! :))

  7. exact la fel am facut si eu azi! spuma de capsuni care nu s-a mai putut manca am bagat-o la congelator! abia astept sa vad maine care e rezultatul!

  8. bucatarmaniac

    Ana, multumesc! sper sa va placa! 🙂

  9. Scuze pentru tonul meu, da eream suparata tocmai pentru asta ca nu-ti poti da parerea daca este negativa.
    In schimb se poate spune frivolitati si lingusiri.
    Poate in viitor se schimba (sa speram).
    O zi buna.

  10. bucatarmaniac

    Daniela, si mie mi-ar place sa se schimbe atitudinea unora pe-aici prin ro. :))) O zi buna si tie!

  11. arata super yummiii!!!!!!!

  12. mise pare super tare pe caldura te racoreste

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*