Cartofi cu rozmarin la cuptor

Intre 2-3 „sedinte foto“, intr-o zi insorita din saptamana trecuta, in timp ce am profitat de campul inflorit din spatele blocului, am aruncat in cuptor, niste cartofi noi, pentru care am sacrificat cu zgarcenie si o crenguta din rozmarinul de pe terasa. I-am servit ca si  garnitura la ceva despre care am sa va povestesc intr-alta zi :P.

Ingrediente:
cartofi noi albi
pesmet
sare, piper
rozmarin proaspat si uscat
foarte putina boia dulce
putin ulei de masline

Cartofii se curata si se spala bine. Se taie in bucati mari sau se lasa intregi sau jumatati daca sunt mici. Se aseaza intr-o tava, pe hartie de copt. Se stropesc cu ulei de masline. Se condimenteaza cu sare si piper. Se presara cu rozmarin proaspat si/sau uscat (preferabil mai mult proaspat). Se pudreaza cu foarte putina boia dulce, asa, mai mult pentru aspect. Deasupra se presara pesmet. Se dau la cuptor, la foc mic aproximativ 45 de minute, pana se coc in interior si devin aurii si crocanti la suprafata. Pot fi serviti simpli, cu parmezan sau cascaval ras deasupra sau ca si garnitura la un fel prinicpal. Sunt foarte aromati si gustosi.

Sfatul meu este sa nu exagerati cu rozmarinul. este un condiment foarte puternic si pe cat este de aromat si de gustos, pe atat de usor poate sa strice o mancare in care este folosit in exces.

Pofta buna!

23 Comments

  1. Asta e mancarea/garnitura mea favorita 🙂
    Eu le "arunc" si mana aia de parmezan la sfarsitul coacerii de care spuneai si tu deoarece imi place crusta formata.

  2. Ce fata frumoasa ai!!!!!!!!!!!!!!!!!

  3. Those look absolutely delicious! I love rosemary paired with potatoes.

  4. Magic of Spice

    Cartofi minunat, legile şi rozmarin!

  5. the best way to have potatoes 😛

  6. Delicious! Love that face.

  7. Cristina @TeenieCakes

    I love potatoes and these look so good! Great photography…I can eat with my eyes.

  8. viata'n_pripa

    Cartofi si rozmarin…super combinatie….bagam si noi des, dar am sa incerc exat asa cum ai scris tu.
    Pupam frumusetea mica, Maya!

  9. injineru'

    Arată demenţial, voi încerca neapărat garnitura asta. Cartofii noi sunt foarte buni dacă sunt mici de tot să-i faci întregi în ceaun:D Ai un copil superb! Felicitări!

  10. i love potatoes and rosemary flavored would be great..thanks for sharing the recipe 🙂

  11. bucatarmaniac

    Lala, si eu pun de multe ori parmeza sau cascaval. oricum sunt mult mai sanatosi decat cartofii prajiti si copiilor le plac!

  12. bucatarmaniac

    Ina, multumesc mult :)))!

  13. bucatarmaniac

    Tofuandcollards, indeed!

  14. bucatarmaniac

    Belinda @zomppa, thank you!

  15. bucatarmaniac

    julie, Thank you!

  16. bucatarmaniac

    Magic of Spice , :))), thank you!

  17. bucatarmaniac

    Cristina @TeenieCakes, thank you so much!

  18. bucatarmaniac

    Viata'n_pripa, pofta buna si spor la bucatarit! Multumim mult!:)))

  19. bucatarmaniac

    Injineru`, buni de tot si daca sunt intregi si mici! Multumesc mult!

  20. bucatarmaniac

    Elin, thank you and you are wellcome!

  21. Andi Cârlan

    Sa-ti traiasca fetita si sa fie sanatoasa, ca frumoasa e, foc!

  22. bucatarmaniac

    Adi, multumesc mult:)

  23. salut! As putea adapta reteta pentru cartofii ajunsi la "maturitate"???
    multumesc frumos!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*