Mancare de mazare – mancare de post

Photobucket
Am facut inca o reteta pentru post. Noi am servit-o ca si garnitura pentru carne, dar daca tineti post puteti sa o serviti cu niste cartofi copti cu usturoi, de exemplu sau niste ciuperci la gratar.

Ingrediente:
un pachet de mazare congelata sau mazare din conserva (400 g)
1 morcov mare
1 ceapa mare
o lingurita boia dulce
50 ml bulion de rosii
sare, piper dupa gust
frunze de patrunjel
2-3 linguri ulei de floarea soarelui

Ceapa si morcovul se taie marunt si se pun la calit in  putin ulei. Cand morcovul devine moale, se adauga mazarea. Daca e congelata punem putina apa. daca este din conserva, adaugam si zeama in care a stat. Punem o lingurita de boia si bulionul. Condimentam cu sare si piepr dupa gust. O mai lasam la foc mic aprox. 10 minute, pentru mazarea nefiarta si 5 minute daca este fiarta in prealabil. La final adaugam frunzele de patrunjel taiate marunt. Simplu, rapid si gustos.

Pofta buna!
Photobucket
Photobucket

16 Comments

  1. Cam la fel pregatesc si eu mazarea si e intr-adevar o mancarica delicioasa…..

  2. de ce nu-mi mai apar posturile tale in google reader? ai schimbat tu in settings sau ce?

  3. bucatarmaniac

    Lola, n-am schimbat nimic. Am transferat doar feed-ul prin Feedburner, dar asta a fost acum vre-o doua saptamani. Incearca sa te abonezi din nou pe feedburner, pe bara din dreapta sub widgetul Facebook sau sub „ultimele postari“. oricum am sa verific pentru siguranta daca functioneaza.

  4. bucatarmaniac

    Am verificat si la mine merge.

  5. Elena Toma

    Nu pot sa reprosez nimic la mancarica asta de post. Eu i-as fi pus marar verde, parca ii da un gust mai shic! Dar e doar parerea mea sau vinovate sunt ceva amintiri de aceasta idee…?

  6. bucatarmaniac

    Violette, si noua ne place.

  7. bucatarmaniac

    Elena, de fiecare data o fac si eu cu marar. De data asta am vrut sa o fac cu patrunjel sa mai schimb gustul. Mai ales ca mai aveam o mancare cu marar in ziua respectiva. Si zsupa de mazare si mancarea, cu marar le fac si eu de cele mai multe ori.

  8. Joykarisma

    Te-am votat, doar esti aradean de-al meu, sa nu mai pun la socoteala ca trebuie sa-mi sterg tastatura de bale dupa ce-ti citesc retetele 🙂

  9. bucatarmaniac

    Joykarisma, multumesc pentru vot si apreciere!:)

  10. Mazarea este una din legumele mele preferate, iar reteta asta arata superb!

  11. bucatarmaniac

    Andrei, multumesc!

  12. bucatarmaniac

    Danut, iti multumesc. Ma bucur ca va place!

  13. popa danut

    apreciez retetele tale atat de simple si totusi complexe.Am cheltuit mult cu unele carti de bucate din care nu prea ai ce alege ori nu gasesti ingredientele.Stilul tau e perfect pt.familia noastra.MULTUMIM!

  14. Wow! Cat de bine arata si este chiar simplu de facut. 10+ pentru aspect/mod de aranjare. Multumim pentru reteta.;)

    As avea si o intrebare: Cum se desareaza o mancare in care fie ai pus prea multa sare, fie anumite ingrediente contin prea multa sare (de ex. varza murata) ?

    Este adevarat ca daca pui in manacare un cartof crud taiat jumatate, acesta va "trage" sarea din mancare?

    Am incercat sa mai adaug apa calduta, fara efect insa. Mancarea este tot sarata.:(

  15. bucatarmaniac

    Andreea, multumesc.

    Nu trage cartoful sarea. Dar daca adaugi cartofi in mancare, pur si simplu „inmultesti“ mancarea si gustul sarat se va diminua.

    Varza murata se intampla de cele mai multe ori sa fie prea sarata, in special cea din supermarket. De aceea a trebuie tinuta in apa rece inainte de a o folosi… si eventual apa schimbata de mai multe ori. In rest, la mancarurile care ies prea sarate…mai adaugi ingrediente si apa, de ex: orez, cartofi faina, smantana, lapte (dupa caz)

    Sper ca am fost de ajutor, desi am raspuns cam taziu.

  16. nu se pune sare multa in mancare,se pune dupa.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*