Imi aduc aminte, ca atunci cand eram copil, imi placeau foarte mult cartofii copti cu unt. Si mi s-a facut o pofta….. Normal ca m-a chinuit putin talentul si nu m-am putut abtine sa nu mai adaug una… alta…. dupa cum urmeaza:
Ingrediente:
cartofi
usturoi
ulei de masline
unt
parmezan
sare, piper dupa gust
Am spalat cartofii foarte foarte bine, pentru ca i-am folosit cu tot cu coaja. Cel mai bine e sa fie cartofii noi, dar cum suntem in plina iarna… I-am crestat in felii foarte subtiri. Ca si cum i-as fi taiat felii, dar nu pana la capat. Intre felii, am introdus usturoi, taiat si el la randul lui, rondele subtiri. Am presarat, sare si piper proaspat macinat. Am stropit cu ulei de masline.
Bine ar fi fost daca as fi avut si putin rozmarin, dar asta e! I-am pus intr-o tava pe hartie de copt (se poate folosi si folie de aluminiu) si -am dat la cuptor la foc mic, unde am uitat de ei vre-o ora. Trebuie sa ii incercati cu o scobitoare sau cu furculita. Timpul de coacere depinde foarte mult de soiul cartofilor. Daca scobitoarea trece usor prin ei, inseamna ca sunt gata.
I-am scos din cuptor si i-am servit cu unt si parmezan ras deasupra.
Pofta buna!
i want this
Kenny, come over! 😛
la ce restaurant esti bucatar?
Florin, lucrez la un restaurant din Arad, nu are importanta la care. Blogul este un proiect personal si nu vreau sa il amestec cu treburile de servici.
nu de alta, dar am veni!
E un restaurant bun! Dar nu, nu lucrez la Coandi! Asta e chiar ultimul lucru care conteaza. Oricum ce gatesc la restaurant nu are nici o legatura cu ceea ce gatesc acasa din punct de vedere al retetelor.
coandi, clar! 🙂
e trecut in contract sa nu divulgi locatia unde muncesti? daca da mare pacat, habar nu au cati clienti pierd pe treaba asta. uite mai zic trei locatii si daca nu le nimeresc asta e : gio, transilvania sau ornella 🙂 cel putin in astea 4 locatii enumerate (coandi, gio, ornella si transi) mancarea e buna. felicitari oricum pentru blog, e foarte tare!
Intr-adevar sunt restaurante bune, dar nu nu e nici unul din astea, si nici daca ar fi … Chiar nu are relevanta locul meu de munca. As fi incantat daca ai semna mesajele, fie si cu pseudonim. Multumesc inca odata pentru apreciere.
uite, o sa ma semnez cu aradeanu' 🙂
azi o sa fac niste pulpe de pui la cuptor cu mustar boabe(reteta de la tine de pe blog) ca si condiment principal. n-am folosit niciodata mustarul boabe la friptura, is curios ce o sa iasa.garnitura nu stiu ce fac. salutare
aradeanu`, pofta buna si spor la gatit!
am facut in seara asta cartofii copti. m-am cam plictisit pana s-au copt (s-au terminat alte 2 feluri de mancare intre timp:) ) dar a meritat. sotul meu s-a lins pe botic si i-a super laudat.
multumesc pentru blogul tau minunat! 🙂
Cori, ma bucur ca v-au placut!
super arata cartofii astia. e unu noaptea si eu salivez in fata retetelor tale. ar trebui pusa restrictie pentru pofticiosi…mie niciodata nu mi-a trecut prin cap sa tai asa cartofii copti, si-mi place la nebunie sa inventez cand gatesc…nu fac doua retete la fel.
felicitari pentru blog
f ingenios
I, multumesc!
Anca, multumesc!
iubesc cartofii copti si ideea asta a ta e geniala!
OAC_TM multumesc mult! 🙂
tocmai ce am bagat niste cartofi la cuptor, abia ii astept 🙂
multumim ca nu tii doar pentru tine aceste retete!
Simona, multumesc, ma bucur ca iti plac. Pofta buna!
mersi de idee ,bucatar maniac ! adevarat e ca am mai incercat cateva preparate de pe blogul tau si de fiecare data am facut o " bella figura "…ceea ce mi-a iesit mie ,se poate vedea si aici http://www.oamenisifapte.com/newreply.php?tid=82&processed=1
un salut din frumosul oras Florenta !
Ellena, ma bucur ca ti-au placut!
superbe fotografiile, am încercat şi eu reţeta ta dar am adăugat nişte feliuţe subţiri de slănină pe lângă usturoi. eşti într-adevăr o sursă de inspiraţie:)
Injineru', multumesc! Slanina e geniala langa cartofii astia! :)))
akum i am bagat si eu la cuptor doar ca am adaugat kaizer intre feliute si i am uns cu unt topit..abia astept sa vad ce va iesi…..
Din ce-mi spui tu, numai bun poate sa iasa! :)) Pofta mare! 🙂
au iesit minunati……ai si dovada pe blogul meu…ms de reteta
wow cartofii astia arata super!! o sa ii incerc diseara! tocmai am descoperit blogul dvs, sunt tare incantata! numai bine!
Sunt mare fana a cartofilor la cuptor. Acestia arata super si sunt convinsa ca sunt deliciosi. Dar se mananca asa cu coaja?
Am facut si eu cartofi din astia acordeon acum vreo cativa ani, dar reteta era cu feliute de slanina, cu putin unt si niste branza, apoi impachetati in folie de aluminiu. Acum incerc reteta ta si nu mai am rabdare si asa bine miroase!!
Acum am gasit blogul dvs.felicitari!si mai asteptam retete!
acum am si eu la cuptor cartofiorii…mmm…abia astept! arata super buni!
Acum am si eu la cuptor cativa…mmm…abia astept! Arata super buni!
super, mi-ai amintit de acesti cartofi deliciosi. eu pun cartoful intr-o lingura obisnuita (de supa) si, cand il crestez, tai pana la marginea lingurii si asa stiu ca imi ies sigur si intregi…multumesc frumos
Ti-au iesit foarte bine imaginile. 🙂
Super reteta!
Vreau sa spun ca arata foarte bine cartofii aia.
P.S. Felicitari pentru poze.
cu tot cu coaja se mananca?:)
cu tot cu coaja se mananca?
Nu-mi place şi nici nu ştiu să gătesc, dar e o reţetă foarte uşoară şi simplă. Felicitări, a meritat din plin !
Cartofi acordeon, se mananca cu coaja, doar e spalata si nici nu se simte. Min!unati !
Cartofi acordeon, se mananca cu coaja, doar e spalata si nici nu se simte. Min!unati !