Salata caprese

caprese,piept de pui chicken brests

Salata Caprese (contrar credintei populare , caprese nu se scrie cu doi s) sau mai bine zis Insalada Caprese (wikipedia: „salata in stil Capri“) este una din cele mai simple si gustoase salate din bucataria italiana. Se numeste asa pentru ca provine din insula Capri din sudul Italiei. Are in compozitie ingrediente putine, gustoase, aromate si elegante.

Totul este sa alegeti rosii si branza mozzarella de calitate. Am vazut in rafturile magazinelor o varietate larga de mozzarella, printre care si unele marci romanesti care n-au nici o legatura cu celebra branza italiana. Mozarella trebuie sa fie alba, moale, in general sub forma de bila si conservata obligatoriu in zer.

Este foarte important ca mozzarella sa fie tinuta la temperatura camerei inainte de consum, pentru ca rece, are cu totul alt gust.

Exista multe variante de condimentare ale acestei salate, asa ca va invit sa o preparati dupa gustul vostru. Mie mi-a placut cea mai simpla varianta: rosii, mozzarella, sare, piper negru si frunze proaspete de busuioc.

Alte variante pot contine: otet balsamic, usturoi pisat, sosuri picante sau chiar oregano.

Ingrediente:

2-3 rosii de marime medie
2-3 bile de branza mozzarella
Frunze proaspete de busuioc
sare, piper dupa gust
putin ulei de masline

Modul de preparare este cum nu se poate mai usor si rapid. Branza si rosiile se taie felii. Busuiocul se rupe bucatele si se freaca putin impreuna cu cativa stropi de ulei de masline, sare si piper. Se aseaza branza si rosiile in starturi printre care se strecoara si dressing-ul descris mai sus. Se pot taia si cubulete si amesteca toate ingredientele intr-un bol.

Se serveste simplu sau cu bruschete, ca aperitiv si de multe ori vara, ca fel principal pentru ca este usoara si racoroasa.

Pofta buna!

caprese,piept de pui chicken brests

caprese,piept de pui chicken brests

caprese,piept de pui chicken brests

caprese,piept de pui chicken brests

20 Comments

  1. Vegetable Matter

    As always, a drop-dead gorgeous photo. Cheers!

  2. Hah, asa ceva mancam mereu vara, cand suntem coplesiti de caldura si nici pofta de mancare nu avem. E delicioasa! Habar nu aveam ca se numeste salata Caprese, pur si simplu e o salata pe care am invatat-o de la bunica.
    Binevenite informatiile despre mozzarella.

  3. i love caprese salad! I like how you layered the mozzarella cheese and tomato together, such a great photo

  4. This is one of my favorite salads! Simple and tasty!

  5. Tasty Trix

    I love the photos! I can't wait until summer, I make this all the time (though yours looks nicer)

  6. like your presentation on this one – looks really neat….

  7. bucatarmaniac

    thetastebudz, thank you!

  8. bucatarmaniac

    Vegetable Matter, thank you!

  9. bucatarmaniac

    lilisor, multumesc!Merge si iarna!

  10. bucatarmaniac

    Jessie , thank you!

  11. bucatarmaniac

    Tasty Trix , thank you!

  12. bucatarmaniac

    Drick , thank you!

  13. Bromography

    Simple and beautiful!

  14. Mihaela

    Salata Caprese este una din favoritele mele, sunt de acord cu tine, ingredientele de calitate fac o mancare de calitate, si neaparat mozzarella mingiute in zer. Eu adaug si ulei de masline, incearca! mihaelapd.blogspot.com

  15. bucatarmaniac

    Mihaela, multumesc! Am adaugat si ulei de masline. Scrie si la ingrediente si la explicatii.

  16. bucatarmaniac

    Multumesc :)!

  17. arată perfect!! miam miam. precis e și gustos..

  18. Iulia Ocheanu

    arata bine….
    eu acum lucrez in restaurant-ajut bucatarul sef- asa ca fac si salata caprese – rosia taiata felii -invers de cum ai taiat tu- branza taiata felii subtirele. pe o farfurie asezi o frunza de salata verde peste care pui in cerc feliile de rosie si intre ele feliile de branza si in mijlocul farfuriei inca o felie de branza, ornezi cu busuioc proaspat si pui ulei de masline peste.

  19. Angheloiu Catalin

    Arata bine,dar sunt fan al roșiilor cu brânză de oaie. Zdrobiți branza de oaie intr-o farfurie(de preferat din cea mai uscata),taiati roșiile deasupra,apoi presați ușor roșiile sa iasă zeama,puneti un pic de sare și piper,lasati-le 5-10 minute(isi vor lăsa zeama,in reacție cu sarea și ve-ti obține un sos tare gustos,in combinație cu branza). Amestecați totul și serviți toată salata cu pâine prăjită!!!! Pofta buna!!!!

  20. Angheloiu Catalin

    Arata bine,dar sunt fan al roșiilor cu brânză de oaie. Zdrobiți branza de oaie intr-o farfurie(de preferat din cea mai uscata),taiati roșiile deasupra,apoi presați ușor roșiile sa iasă zeama,puneti un pic de sare și piper,lasati-le 5-10 minute(isi vor lăsa zeama,in reacție cu sarea și ve-ti obține un sos tare gustos,in combinație cu branza). Amestecați totul și serviți toată salata cu pâine prăjită!!!! Pofta buna!!!!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*