Conopida pane

conopidapane1
A trecut ceva vreme de cand nu am mai facut pane-uri simple, fara susan sau pesmet. Poate ca am sa mai incerc intr-una din zile. Daca nu va place susanul, puteti sa il eliminati din reteta, dar eu consider ca da o aroma aparte care imbogateste gustul carnii sau al legumelor.
Am cumparat o conopida mica zilele astea, de la piata, ca prea arata bine acolo, intre morcovi si verdeturi si nu m-am putut abtine. Am facut o supa de conopida si am pastrat jumatate din ea pentru niste conopida pane. Conopida asta pané, nu o fac niciodata singura, asa de capul ei. De cele mai multe ori ea vine sa completeze niste carnita pané. daca doriti sa faceti ca mine, va sfatuiesc sa gatiti conopida la final, pentru ca are un gust si un miros destul de puternic pe care nu ati vrea sa il imprumutati carnii.

Cand cumparati conopida, trebuie sa va asigurati ca este sanatoasa. Ea trebuie sa fie cat mai alba, iar frunzulitele sa nu fie vestejite.

Ingrediente:

1 ou
2 linguri de apa minerala
3 linguri faina (aprox.)
3 linguri pesmet (aprox.)
sare, piper
1 lingura de susan (aprox.)
ulei pentru prajit
apa si 2-3 lingurite de sare pentru fiert

Conopida se spala bine si se desface buchetele, cat doriti dumneavoastra de mari sau mici. Se fierbe in apa cu sare pana se inmoaie aproape complet. Se scuge bine de apa.
Oul se bate bine, impreuna cu 2 linguri de apa minerala, sare si piper. pesmetul se mesteca cu susanul.
Buchetelele fierte de conopida se dau prin ingrediente in urmatoarea ordine: faina, ou, pesmet.
Apoi se prajesc in ulei incins, pe toate partile. Trebuie prajite aproximativ 2 minte la foc mediu.

Conopida pané se poate servi calda ca fel principa, ca si garnitura sau rece ca aperitiv.

Pofta buna!

conopidapane2

conopidapane3

19 Comments

  1. I love cauliflower, but I have never tried deep fried cauliflower before, this is interesting.

  2. That looks like the shizzle! Would be great with drinks, 'cept I'm scared of deep frying.

  3. si eu ador conopida!pane chiar nu am facut de multa vreme,e o idee,ca a ta e super-imbietoare!

  4. Si mie imi place, insa n-am mai facut de mult. Am sa incerc si eu cu susan data viitoare, arata foarte bine 😉

  5. Congrats on Today's Top 9 and I love this dish. I will try this out…looks delish! Thanks for sharing 🙂

  6. bucatarmaniac

    KennyT, thank you! You sould try it. It`s realy tasty!

  7. bucatarmaniac

    Alison, multumesc!

  8. bucatarmaniac

    Mr. P, thank you. You soud try it with a litle oil in a pan.You do not need thet much oil and it does not splas at all!

  9. bucatarmaniac

    Ala Oancea, multumesc!

  10. bucatarmaniac

    Elin , thank you!

  11. Esti un adevarat bucatar. Imi plac tare mult retetele tale si pot sa spun ca am incercat citeva dintre ele.
    Asa cum faci si tu combin ceea ce stiu eu despre mancarea respectiva cu elementele noi oferite de tine.
    Voi incerca in continuare sa gatesc dupa retetele tale
    Succes mai departe

  12. bucatarmaniac

    Anonim, iti multumesc foarte mult!

  13. absolut superb! felicitari bucatarului!

  14. bucatarmaniac

    Anonim, multumesc!

  15. Ana Maria Ciolacu

    Imi place foarte mult ceea ce gasesc pe blogul tau,iar pozele sunt absolut minunate! Te urmaresc! 🙂

  16. bucatarmaniac

    Ana Maria, multumesc mult :))!

  17. Hilda Fliker

    Daca-mi permiti o completare?!Peste conopida pane ,calda,o lingura de smantana rece si sos chili iute se potrivesc de minune.

  18. Buna conopida pane! Eu n-am facut anul asta din motive de dieta. Ca-i asa de buna cu sos de usturoi si iaurt ca nu ma pot abtine. Ma invart pe langa ea pana o termin.

  19. Larisa Elena Spineanu

    Ați folosit semințele întregi de susan mestecate cu pesmet sau le a-ți râşnit semințele de susan mestecate cu pesmet?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*