Chec simplu

chec1
Va dau direct reteta pentru doua portii ca nu are rost sa va incurcati cu una singura. Credeti-ma pe cuvant, daca faceti numai una are sa va para rau!

– 4 oua
– 2 cani zahar
– 1 cana lapte
– 1 cana ulei
– 4 cani faina
– 2 plicuri praf de copt
– 2 linguri cacao
eu am mai daugat : jumatate de lingurita bicarbonat de sodiu alimentar
5-6 linguri de lapte dar numai in partea din compozitie in care am adaugat cacao

Am amestecat toate ingredientele solide (in afara de cacao). Le-am daugat pe cele lichide. Am mixat bine de tot. Am pus hartie de copt in tavitele pentru chec. Am turnat jumatate din compozitie (jumatate pe care am impartit-o in mod egal in cele doua tavite). In jumatatea ramasa am adaugat vre-o trei linguri de cacao si 5-6 linguri de lapte, am mai mixat si am turnat in mod egal peste compozitia din tavite.

Am dat la cuptorul preincalzit, la foc mic, pentru aproximativ 40 de minute. Nu va uitati la ceas ci faceti testul scobitorii! Fiecare cuptor coace diferit asa ca timpul nu e relevant.

Dupa ce le-am scos din cuptor, in mod normal trebuia sa le las sa se raceasca si sa le pudrez cu zahar dar nu au mai apucat. Ne-am ars putin la degete dar a meritat!

chec2 (1)
chec2

33 Comments

  1. bucatarmaniac

    Laura iti multumim cu totii pentru reteta!! Chestia cu bicarbonatul am invatat-o de la o reteta de cupcakes si mai nou pun in toate retetele care au praf de copt. N-a dat gres niciodata! De vre-o jumate de an fac chestia asta si eu! Le face mai pufoase si mai usoare.Maya te pupa!

  2. Wow, cat de fain ti-a iesit!!!!!
    Sint super-incantata ca l-ai incercat de-atatea ori si ca ii place atat de mult Mayei 🙂
    Mersi pentru pontul cu bicarbonatul, presupun ca il face si mai pufos decat este…
    Mi-ai facut pofta de el rau de tot!!! 😛

  3. Deci, scuzată să-mi fie ignoranţa, da' care puii mei e testu' scobitorii? :))
    Pozele, as usual, de extremă salivaţie! :))

  4. bucatarmaniac

    Nelinistitule e cam asa: cand iti imaginezi tu ca prajitura e gata, iei o scobitoare si o infigi in ea! Daca o scoti curata e gata! Daca o scoti murdara de aluat moale inseamna ca nu e gata. Poti folosi cu succes si furculita! Multumesc! Sa stii ca am fost si eu la tine si am vazut ce ai facut in vasu ala roman! Frumos de tot!

  5. Arata foarte pufos si moist. I-mi place efectul de "marble".pozele sint amazing.

  6. bravo Chef
    THis is the type of cake my kids love thanks for the sharing !! Pierre from Paris France

  7. Super bine arata….imi ploua in gura.

  8. Oare e la fel de bun cum arata???
    Minunat!tre sa citesc o data reteta!

  9. bucatarmaniac

    Laura, iti multumesc!

  10. bucatarmaniac

    Stout Ideas, thank you!

  11. bucatarmaniac

    Pierre, thank you!

  12. bucatarmaniac

    Oana, iti multumesc!

  13. bucatarmaniac

    Mariana, Maya zice ca e bun! Daca ei ii place eu nu mai zic nimic!

  14. bucatarmaniac

    Sophie, nu cred ca am scris pe undeva „î-mi“.

    EU, (I) pron. pers. 1 sg. (II) euri, s. n. I. Pron. pers. 1 sg. 1. (La nominativ, ține locul numelui persoanei care vorbește, cu funcțiune de subiect) Eu merg. ♢ (În formule de introducere din actele oficiale) Eu, X, declar… 2. (La dativ, în formele mie, îmi, mi) Poveștile isprăvilor lui încă nu mi le-a spus. ♢ (Indică posesiunea) Îmi recitesc pagina din urmă. ♢ (Intră în compunerea verbelor construite cu dativul pronumelui personal) Sărut mâna mătușii, luându-mi ziua bună. ♢ (Cu valoare de dativ etic) Aici mi-ai fost? 3. (La acuzativ, în formele mine, mă, m-) Oamenii mă laudă. ♢ (Intră în compunerea verbelor reflexive construite cu acuzativul pronumelui personal) M-am trezit târziu. 4. (Urmat de unul, una la diferite cazuri, exprimă ideea de izolare) Mie unuia nu-mi trebuie. II. S. n. (Fil.) Ceea ce constituie individualitatea, personalitatea cuiva; reflectarea propriei existențe de către conștiința individuală a omului. [Pr.: (I) ieu. – Var.: (I, pop.) io pron. pers. 1 sg.] – Lat. ego, mihi, me.

    Tin foarte mult sa scriu corect in limba romana, desi uneori imi scapa si mie greseli, in special din cauza faptului ca de cele mai multe ori nu verific inainte sa postez. Mea culpa in cazurile astea. Totusi, daca este vorba de comment-uri, prefer sa ma abtin, pentru ca in aceste cazuri greselile apar de cele mai multe ori din graba.

  15. Când s-o fi inventat cuvântul "î-mi"? …că eu n-am fost prezentă.

  16. Facut, iesit super bun! mie mi-au iesit de fapt 3 tavi, nu 2, dar proabil sunt mai mici ale mele.
    Chestia cu "i-mi" mi-a zgariat si mie retina, e scrisa de Laura nu de tine 🙂 sa fim seriosi cu graba, cine pune cratime IN PLUS din graba? 🙂

  17. cat de mare tre`sa fie cana?

  18. bucatarmaniac

    Julia, cana normala de lapte, aprox 200 ml.

  19. De ce se lasa checul dupa ce il scot din cuptor?

    • Pai si eu patesc la fel…. se lasa. De regula stiu ca se cerne faina si nu se face cu mixerul ci cu o lingura de lemn si se amesteca de jos in sus. am vayut si la emisiunea CEVA DULCE de pe euforia.

  20. De cat sa fie cana? 200ml?

  21. Loredana Mocz-Richter

    numai ce am terminat checul…ffffoarte usor de facut si gustos …:-P

  22. Loredana Mocz-Richter

    numai ce am terminat de facut checul….o reteta ffoarte simpla si delicioasa..;-)

  23. mii de multumiri…ma bucur ca v-am gasit …diana

  24. Apostolache George

    Eu nu l-am incercat pana acum, dar pentru 2 chechuri, 2 cani de zahar nu este cam mult???
    Mama face 2 chechuri cu 1 cana de zahar.

  25. Apostolache George

    Eu nu am facut inca. dar nu sunt prea multe 2 cani de zahar?
    Nu iese prea dulce?

  26. AZI AM FACUT CHECUL SI A IESIT O MINUNE
    PUTETI SA-L FACETI CU INCREDERE ,DOAR CA LA MINE TIMPUL DE COACERE S-A APROPIAT DE 60 MINUTE
    NU E FOARTE DULE E SUFICIENT SI GUSTOS SI IMI PARE RAU CA NU AM TRANTIT DEASUPRA SI NISTE NUCI
    PACAT CA NU AM CUM SA VA POSTEZ POZA CARE ARATA FOARTE BINE

  27. Checul se lasa pt ca nu se foloseste cantitatea necesara de faina.iar eu intreb ?nu e cam mult o cana de ulei?eu inteleg ca o cana are 200ml ….imi pare exagerat oricum maine il fac si eu…

  28. Am urmat reteta, doar ca am mai adaugat 3 plicuri zahar vanilat in compozitie si o jumatate sticluta esenta vanilie in cea separata doar cu cacao si am facut-o in tava ca pe-o prajitura pentru ca, cuptor meu cam arde, abia astept sa tai! dar totusi nu lipseste nimic? Este prea solida compozitia, era sa risc sa ard mixerul! 😉

  29. bucatarmaniac

    Intr-adevar e destul de gros aluatul! Nu lispeste nimic.

  30. am citit si eu reteta,dar am o nedumerire cat de mare trebuie sa fie cana cu care pui faina si uleiul… multumesc si succes pe mai departe,imi plac f mult retetele pe care le postezi pe blog si pe unele chiar le-am facut si mi-a iesit f bune…

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*