Aripioare de pui la cuptor

aipioare21of1copy
Imi plac la nebunie retetele astea pe care le faci rapid si dupa aia arata si au gustul ca si cum ai fi lucrat la ele ore intregi . Amesteci toate ingredientele, arunci intr-o tava via cuptor si poti sa uiti de ele pana simti mirosul si incepi sa salivezi. Atunci e momentul sa le scoti din cuptor, sa le pui in farfurie si sa le devorezi.

Atentie! Aripioarele astea de pui la cuptor este obligatoriu sa le mananci cu mana, asa cum o cere si codul bunelor maniere. Altfel nu au gustul la fel de bun. :P! De asemenea, cand le mananci , iti este permis si sa te manjesti pana la urechi! asa ca sa poti simti gustul cu toata fiinta ta.

Din ciclul „obiceiuri alimentare sanatoase“:

Ingrediente:

1 kg aripiare de pui
2 linguri de sos se soia
1 morcov
1 gogosar sau ardei gras
1 ceapa mica
1 catel de usturoi
un fir de busuioc proaspat
2-3 linguri de ulei
jumatate de cana de apa
1 lingura de mustar (Dijon)
1 lingura de mustar frantuzesc boabe
1 rosie mica
un vf. de cutit praf curry
sare
piper

Ceapa se curata si se taie daca doriti in cateva bucati. Morcovul se curata si se taie rondele. Ardeiul sau gogosarul se taie si el. Toate ingredientele (in afara de apa) se arunca neglijent intr-un vas si se amesteca cu mana bine de tot. Sunt gata cand esti murdar pana la cot si ai stropit totul in jur. Atentie sa nu exagerati cu sarea pentru ca si sosul de soia este sarat.
Se lasa la frigider pentru jumatate de ora. Minunata compozitie se rastoarna intr-o tava, se adauga apa si se da la cuptor la foc mediu. Obligatoriu tava trebuie acoperita cu folie de aluminiu, altfel nu va mai ramane nimic din bietele si firavele aripioare.
Se tine la cuptor cam 45 de minte, iar in ultimele 5 minute putem sa indepartam folia pentru ca aripioarele sa se rumeneasca si sa devina crocante.

Se pot manca cu sau fara garnitura sau chiar reci. Merge si o salata. Dupa ce le consumam ne tolanim la televizor pe o canapea fiinca sigur nu ne vom mai putea misca in urmatoarea ora.

Pofta buna!

P.S. Musai si o bere!
aipioare11of1copy

25 Comments

  1. bucatarmaniac

    lol! lenea e de vina!Si oricum rosia e pt gust- nu se mananca.

  2. Arata foarte apetisant, dar tre sa te penalizez totusi pentru cotorul de la rosie ramas in castron :P.(deh..invidia) 🙂

  3. sounds delicious!
    i love to eat the whole chicken wings especially the pointy ends!
    btw, i love your header banner painting!

  4. Nu prea ma dau in vant dupa aripioare, dar dupa astea ma ling pe bot 🙂 Cand ai timp treci pe la mine dupa un premiu 😉

  5. bucatarmaniac

    lululu, thank you!

  6. bucatarmaniac

    Ala, multumesc din suflet pentru premiu!

  7. bucatarmaniac

    Multumesc! Olympus 570UZ.

  8. Arata bine, sant curios cu ce aparat fotografiezi.
    Mircea

  9. Hai ca am citit si-o reteta, ca totusi e site de retete nu de poze, desi pana acum am stat gura casca si m-am uitat la fotografiile tale (misto alea cu feliile de dovleac).

    Imi place ca scrii cu umor si explici ca la prosti, pardon, ca la cei care habar nu au cum se aprinde aragazul. Te-am pus in blogroll sa te pot accesa rapid, cred ca devin clienta fidela, daca nu la gatit, macar la intrebat, ca-s curioasa de ce se face intr-un fel sau altul.

    Intr-una din zile am sa incerc sa fac ceva de aici si-ti comunic rezultatul, poate fac si poze, desi n-or sa ajunga nici pana la genunchiul broastei pe ale tale. Stii ce ma intrebam in timp ce citeam explicatiile, deci se toaca tot, se amesteca bine, se pun la frigider (hm, ceva nou, de ce se pun la frigider) si apoi se pun intr-o tava, la cuptor si se adauga apa. Apa!!! Aici am sarit in sus, valeu, oare cata apa se pune, se umple? doar pe fund? Si-am cautat infrigurata mai sus, in lista ingredientelor, daca nu spune cata apa e clar, e bucatar din ala cu nasul pe sus care crede ca toata lumea stie cata apa se pune intr-o tava cu aripioare de pui. Pfiuu, dar nu esti! Yes! Intotdeauna m-au enervat la cartile de bucatie, in rarele ocazii cand chiar am avut tentative sa gatesc, exprimarile evazive, imprecise sau foarte tehnice, insider-style, de-a clubului din alea pe care doar gospodinele le inteleg (cum ar fi: se pune un varf de cutit (cat e un varg, 0.5 cm, un cm?), o mana de faina (cat de mare e mana, de femeie, de barbat?), faina cat cuprinde (cat cuprinde ce?), se fierbe pana se ingroasa (cum adica, cat de gros) etc, etc). 😉

  10. bucatarmaniac

    Multumesc! Ei, exagerezi cu laudele! Mai am si eu retete evazive, dar pur si simplu sunt retete in care nu am cum sa dau cantitati dar atunci incerc sa explic cat de bine pot. In general sunt retete care cam ies oricum si pe care poti sa le faci ochiometric. Dar ai dreptate nu toata lumea stie cum trebuie sa arate aluatul sau cata faina trebuie sa cuprinda. Am sa scriu un post despre masuratorile astea si in retetele in care am sa le folosesc (o mana, un vf de cutit.. etc am sa fac trimitere la postul cu explicatii). Iti multumesc ca mi-ai atras atentia asupra acestui aspect pentru ca e chiar necesar.Te astept si pe mail cu intrebari daca ai nevoie. Explic si eu cum mi-ar fi placut mie sa imi explice cineva cand habar nu aveam cum se face de mancare… Ma bucur ca sunt de folos.

  11. acu sunt la frigider, arata bine!!!! de-abia astept sa mananc!!

  12. bucatarmaniac

    Anonim,
    pofta buna!:)))

  13. bucatarmaniac

    Monica, multumesc mult :)))). Merge si fara mustar boabe. Spar sa iti placa. :))

  14. Monica Monik

    MMMMMMM, par foarte bune. Azi am cumparat aripioare si ma gandeam cum sa le fac. Am sa incerc reteta, numai ca nu am boabe de mustar, sper sa iasa oricum bune. Vreau sa te felicit esti cel mai tare bucatar!!!

  15. Stii ce? Eu mi-am facut cumparaturile pe saptamana care vine, si am si incercat reteta ta de biscotti. Asta o pun pe list pt samb ata viitoare, dar deja imi ploua in gura. Super retetele tale, si culmea e! ca ies intotdeauna.

  16. bucatarmaniac

    Laura, multumesc mult! Pai ies, pentru ca sunt incercate. Nu puni nici o reteta pe blog pe care nu am incercat-o eu.

  17. Arata foarte bine, introducerea m-a bine dispus si m-a facut sa ma simt minjita pana la urechi cu aceste bunatatti iar cu acel cuscus m-ai cucerit de tot: mi-am amintit ca nu l-am mai mancat de mult, de cand mi-l facea mama …
    Felicia

  18. Tot zic ca ma las de carne, o sa ma las… Dupa ce incerc reteta asta!
    Cred ca merge si cu praf de ardei iute. (Stiu ca tu nu pui iuteala, mananca si Maya.)

  19. arata foarte bine .La noi aripoarele sunt in top.Azi o incerc si pe asta

  20. E o adevarata nebunie….cred ca trebuie sa fac si eu,cred ca sunt foarte bune…mersi de reteta:))

  21. eu am o alta reteta mai buna ca ata

  22. buna cristi,
    am facut o gramada din retetele tale, cu succes:-)! n.am avut insa niciodata suficient timp pt multumiri si comentarii… dar promit ca voi fi mai constiinciaosa pe viitor! azi fac aripioarele astea delicioase insa as vrea sa stiu garnitura pe care ai facut.o, ce e? sunt cumva pastele ce le mancam la gradinita in comunism???? oricum, poate ne scrii si reteta acestei garnituri indiferent de ceea ce este. multumesc inca o data si te felicit pt. capacitatile si succesul tau! salutari fetelor tale!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*