Compot de coarne

compot3

Pentru coarnele astea, am facut o excursie pe dealurile Siriei (Arad). Bine, n-au fost numai coarnele, au fost si murele de vina.

Coarnele sunt fructele unui arbust denumit corn. Fructele se pot consuma crude, in compoturi, dulceturi, gemuri, lichioruri, siropuri etc. Au un gust acrisor. Am auzit ca au si ceva efecte terapeutice. In fine. Mie mi-a placut cum arata si pentru ca nu am gustat niciodata, am hotarat sa culeg si sa fac putin compot si gem, asa de curiozitate.

Se culeg destul de greu, asta pentru ca arbustii pe care i-am gasit eu, cresteau in zone destul de stancoase si abrupte de pe dealuri. Abia acum incep sa se coaca, asa ca daca doriti mai aveti timp sa recoltati.

Le-am spalat si le-am curatat de codite. Nu le-am fiert direct in borcan de aceasta data, pentru ca nestiind cat de acre sunt, am vrut sa pot controla cantitatea de zahar. Le-am pus intr-o oala cu apa cat sa le acopere, si am adaugat zahar, cate doua-trei lingurite odata, gustand. Mi-au iesit trei borcanele de 100 ml. Asta pentru ca sa imi mai ramana pentru gem. Compotul a iesit foarte aromat si gustos asa ca am de gand sa mai fac o excursie de genul asta, sa mai culeg .

Borcanelele le-am sterilizat ulterior.
compot1

8 Comments

  1. bucatarmaniac

    Antzu, multumesc!

  2. bucatarmaniac

    Anonimule tradu in romaneste ca n-am inteles ce vrei sa spui. Ce n-ai mai auzit? Si ce ar trebui sa stie un adevarat bucatar? Fii coerent macar, daca tot nu te semnezi! Multumesc oricum …

  3. ai niste fotografii superbe!ma tot uit..si iar ma uit..:))…felicitari

  4. chiar ca ai cules multe coarne…iar referitor gem sau dulceata..inca nu am mai auzit;un adevarat bucatar stie acest lucru….pozele sunt frumoase,doar atat]]…

  5. I like the way you admire food. You even go to the steep and rocky mountains to get these lovely coarnes.

  6. bucatarmaniac

    Kenny, you are to kind!It wasn-t realy a mountain, just a hill! And yeah, I weant out of curiosity because I heared about these fruits from my friends! But most of all, I went for the sake of my five years old daughter who is mad about exploring nature.

  7. Inca n-am cules coarne, la noi se coc ceva ma tarziu. Dar apreciez si eu aceste fructe din care fac compot, peltea si dulceata. Ce-i drept, de facut dulceata sau gem e tare migalos, am vazut cu tu le-ai taiat cu cu cutitul. Eu am folosit alta metoda: am cules coarnele si apoi le-am intins in balcon, la soare, pe o tava mare ( in strat subtire) si dupa cateva zile s-au inmuiat si apoi le-am scos samburii. Nu stiu care varianta e mai practica.

  8. bucatarmaniac

    Multumesc de idee! eu acum am facut prima data si cu cutitul mi-a fost mai la indemana. dar am sa incerc si metoda ta. sunt foarte bune, merita efortul!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*