Clatite cu carne si ciuperci

clatita4

Ingrediente

Pentru aluat
  • 2 oua,
  • faina,
  • lapte,
  • apa minerala,
  • praf de copt,
  • o cepa rasa,
  • o legatura de marar,
  • sare, piper,
  • trei linguri de ulei. +ulei pt. prajit
  • Pentru umplutura :
  • 300 gr carne macinata,
  • 150 gr. ciuperci,
  • un ardei rosu,
  • doua rosii mari,
  • maghiran,
  • busuioc,
  • frunze de dafin,
  • o lingura de boia dulce,
  • sare, piper,
  • 2 cepe

Cum se fac

  1. Aluatul de clatite se face dupa acelasi principiu ca la clatitele normale, doar ca: in loc de drojdie, punem jumatate de plic de praf de copt, mai adaugam cepa rasa si mararul tocat marunt, sare si piper dupa gust. De asemenea el trebuie sa fie putin mai gros decat pentru clatitele clasice.
  2. Umplutura: cepa taiata marunt se prajeste impreuna cu carnea si ardeiul taiat si el marunt. Se adauga rosiile decojite si taiate cubulete, boiaua si restul mirodeniilor (dupa gust). Se lasa sa fiarba la foc mic pana ce apa lasata de carne si rosii scade.
  3. Apoi se adauga ciupercile taiate feliute subtiri. Se mai lasa 10 minute.
  4. Se umplu clatitele.
    Se servesc calde!

Pofta buna!

clatita1

28 Comments

  1. bucatarmaniac

    thanks KennyT Multumesc diamond

  2. This is mouth watering, very beautiful!!

  3. bucatarasule, arata minunat clatitele tale! 😀

  4. deci astea sunt singurele clatite, varianta sarata, care m-au tentat vreodata sa le fac .. sunt foarte originale. LE fac si eu cu siguranta!!!!

  5. Wow! This is truly gorgeous! I want to make this and I want to eat this!

  6. Superbe pozele! Nu mai zic de clatitite, cred ca sunt o nebunie!

  7. Houuuu…your pancake look very delicious, you make my mouth watering by your beautiful photos.
    Tan.

  8. Apetisante sunt toate retetele tale, dar clatitele astea sunt prea de tot. Trebuie neaparat incercate!

  9. tocmai aseara am facut clatite cu carne si ciuperci cei drept am modificat putin reteta.nu am folosit suc de rosii sau cubulete de rosii,eu am adaugat un ou compozitiei si putina mozzarela.au iesit o minune o tava intreaga s.a dus in 10 min.si.apoi pozele spun tot

  10. bucatarmaniac

    Anonim, ma bucur ca ti-au placut!foarte buna combinatie ai facut.

  11. Apropos…..livrari la domiciliu nu faci?iti dau eu toate ingredientele,numai fa-mi toata papa bun de aici…te roooooooooog:))

  12. bucatarmaniac

    :)))))

  13. Adevarate si bune si super si marfa.vreau sa spun ca aicea in fta de revelion se mananca fructe de mare si sotul meu nu mai vrea sarmale si salata de beuf.asa ca o sa repet reteta cu clatite asa macar o sami ibcant musafiri.merci

  14. bucatarmaniac

    Aninim, multumesc~! Sper sa iti placa!

  15. Foarte buna reteta, desi am adaptat-o pentru niste oameni mai mancaciosi: 1 kg carne, 500 g rosii, jumate de cutie de porumb, 200 g masline, 3 rosii, 1 ardei – asta pentru compozitie, iar pentru clatite: 1 lapte, 3 sau 4 oua, 750 g faina, 1 plic praf de copt, 1 ceapa, busuioc. In varianta asta clatitele ies mai pufoase si nu se pot roti, dar le-am folosit ca un blat. Multumesc pentru idee!

  16. bucatarmaniac

    Ngl, cu multa palcere. Ma bucur ca ti-a placut reteta!

  17. O reteta minunata! Clatitele au fost delicioase, sa te lingi pe degete, dar si aspectuoase datorita mararului adaugat in compozitia aluatului ( foarte faina ideea ). Sunt sigura ca o voi repeta!

  18. bucatarmaniac

    Anonim, ca bine zici tu! N-am mai facut nici eu de muuuult! Si-s asa de buuuune! :))) Ma bucur mult ca ti-au placut!

  19. Daca postez o sa spui ca sunt ale tale pozele Au iesit cam la fel. la noi a devenit ceva uzual. Multumesc inca o data !

  20. imi lasa gura apaaaaaa

  21. Cristina Topoloiu

    SUPER !

  22. super,m-ai convins…..excelente….felicitari

  23. Le-am incercat de 100 de ori.si de fiecare data portie dubla daca ma credeti.le fac de fiecare data cand am invitati.sunt extaordinar de bune.si la sfarsit le pun smantana rece si cu o salata verde.merita reteta nota 10.multumesc

  24. 10,10,10,10……..sunt suuuuuupeeer, de cand am descoperit blogul tau, sotul meu ma lauda la toata lumea.Multumesc, Ilona,Arad.

  25. Scz.drojdie sau praf de copt la clatite?

    • Da si eu pun praf de copt la clatite, altfel nu ies pufoase, ies plate si parca nu se coc bine.
      Iar praful de copt poate fi inlocuit cu drojdie uscata.

  26. Ati putea va rog sa puneti si cantitatile, ex faina, lapte, apa minerala

  27. flo's kitchen

    arata bine domnul bucatar maniac…asa te vreau modern…

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*