Cartofi frantuzesti

cartofifrantuzesti2

Ingrediente

  • 4 cartofi mari (aprox 1 kg) fierti,
  • 6 oua fierte,
  • 400 ml smantana,
  • o mana de pesmet,
  • 20 cm de carnat afumat uscat,
  • 200 gr. unt/ margarina,
  • branza telemea/si cascaval.

Cum se face

  1. Cartofii, ouale si carnatul se taie felii subtiri si se aseaza in tava in straturi. Un strat de cartofi, unul de carnat si oua, altul de cartofi etc.
  2. La fiecare strat condimentam cu sare si piper. si adaugam si mici feliute de unt. La final punem un strat de smantana, peste care presaram putin pesmet. Apoi radem deasupra branza telemea si/sau cascaval.
  3. Se da la cuptor, la foc mic, aprox 45 de minute (depinde de cuptorul fiecaruia), pana face crusta
  4. Se serveste fierbinte cu smantana proaspata.

Pofta buna!

cartofifrantuzesti2-1

15 Comments

  1. Ho ho … ce bunatati ai tu aici 🙂 Super prezentare !

  2. moa ce poze, ce sectiuni… ce salivez! 😀

  3. It looks delicious!Thank you for visiting my site.

  4. Absolutely delicious, what a perfect layer of potatoes. Everything look so mouth watering.
    Cheers,
    elra

  5. It looks great-very good snaps!Do try starting a blog in English:-)

  6. Hola .. me gusta mucho el blog .. pero no se podria traducir al español .. de todos modos .. me encanta asi que pasara a menudo un saudiño!!

  7. wish it was in English just came back from France adore french food, check my pics on the blog!

  8. Ma scuzi ca-mi dau cu parerea peste tot 🙂 da imi place sa schimb impresii. Eu am mancat asa in ardeal, facuti in oala pe ochi, pusa smantana intre straturi si putin ulei deasupra. Si lasa un sos tare bun.

    Rox

  9. acuma am in proces de facere materiile prime (fierb ouale, cartofii), apoi urmeaza capodopera :))…cred ca pe la voi se face cu carnati afumati, pt ca sotul meu a pus cerere pt cartofi din astia, fix reteta ta; la noi (tot in Ardeal, dar mai spre centru) nu am macant cu carnati…oricum cred ca sunt super buni, cel putin tie par sa-ti fii iesti mortali!

  10. bucatarmaniac

    rox, bun de tot!

  11. bucatarmaniac

    Laura, la noi musai se pune si carnat afumat! Multumesc si pofta buna!

  12. deja parca-mi miroase la nasuc,,…yammiiiii

  13. bucatarmaniac

    untul e in loc de ulei! da` poti sa pui ulei daca vrei!

  14. cand se aseaza cartofii in tava, tava nu se unge cu putin ulei? este de ajuns untul cu smantana?

  15. Arata chiar foarte tare!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*