Ingrediente
- o cana de orez,
- 3 cani de apa,
- 20 gr. unt,
- o ceapa mica,
- 1 morcov,
- 1 varf de lingurita de curry,
- sare si piper dupa gust,
- frunze de patrunjel.
Cum se face
- Ceapa si morcovul taiate marunt se dunstuiesc in putin ulei de floarea soarelui pana se inmoaie, apoi se adauga orezul si cele trei cani de apa.
- Se fierbe, amestecand din cand in cand, pana compozitia se ingroasa, si orezul devine moale. In functie de calitatea orezului, mai putem adauga apa, cate putin.
- La final, se adauga condimentele: untul, curry, sarea, piperul si frunzele de patrujel tocate marunt.
- Se ia de pe foc si se lasa 5-10 minute sub capac. Pofta buna!
revin cu mancarea la care am folosit-o drept garnitura
dupa ce fac biscuitii tai sarati 🙂
Am sa incerc si eu garnitura asta. Pare delicioasa 🙂
abia astept sa-l vad. ma bucur mult ca ti-a placut
Am facut si eu orezul … cu mici modificari. A iesit foarte bun. Curry-ul ii da un gust foarte fain. O sa postez maine.
Am postat 🙂
La ingrediente se specifica 2 cani de apa, iar in text, trei. Stiu ca sint retete si 1:2 si 1:3, banuiesc ca aici ar fi 3, nu?
Excelente toate retetele, model de simplitate si rezultate sigure si gustoase.
Multumesc ca mi-ai atras atentia. 3 cani de apa, ai dreptate. Am corectat. Multumesc si pentru aprecieri.
Magda, multumesc, ma bucur ca ti-a placut. Parizer bleah! Trebuie sa fi iesit bun cu varza. Am sa caut si niste retete indiene. Chiar sunt curios sa incerc!
mersi si pentru reteta asta:) Dupa ce de vreo saptamana am procurat curry, azi am testat reteta. Mai merg la un restaurant chinezesc din oras insa acolo pun niste cubulete mici de parizer in orezul curry si parca-mi stau in gat. Eu am adaugat pe langa morcov si ceapa niste suvite f subtiri de varza ( mai gaseam si de astea in farfuria de la chinezi si asta imi placea). Multumesc de sprijin:) Mi-ar placea sa incerc niste retete indiene, maestre. Ne probezi ca ies bune ca pe urma sa te urmam? (e un fastfood indian pe aici, insa mereu sunt cam trecute produsele lor)
yummy, sounds really great 🙂
Food Lover, thank you!
arata super delicos
arata super delicos
f bun bv bv bv bv bv bv