Cele mai bune Penne Arrabiata

ARRABIATA1

Cea mai bună pizza e cea cu doar câteva ingrediente, iar când vorbim de paste este valabilă aceeași regulă.  Italienii sunt specialiști în a face mâncarea cea mai simplă să fie extraordinar de gustoasă. Cel mai important secret al lor este că nu fac niciodată rabat de la calitate, ținând foarte mult la tradiția și gustul bucătăriei lor, atât de apreciată în toată lumea.

Pennele Arrabbiata sunt un exemplu perfect de simplitate și rafinament și sunt extrem de ușor de preparat cu ingrediente la îndemâna oricui.

Pennele Antonio di Vaio mi s-au părut perfecte pentru această rețetă, pentru că au în compoziție grâu dur și rămân al dente după fierbere, păstrându-și forma și culoarea. Respect întotdeauna timpul de fierbere de pe ambalaj, pentru a le servi exact așa cum trebuie, adică puțin ferme. Dar,  vă invit să vedeți rețeta video de mai jos, unde am explicat totul, pas cu pas.

REȚETA VIDEO DE PENNE ARRABIATA:

Ingrediente

  • 300 g penne Antonio di Vaio
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 3-4 căței de usturoi
  • 1-2 ardei iuți
  • 4-5 roșii decojite
  • sare, piper
  • frunze de pătrunjel
  • parmezan

Cum se fac Pennele Arrabbiata

  1.  Punem apă la fiert, câte un litru pentru fiecare sută de grame de paste. De obicei se prepară câte 100 de grame de paste pentru fiecare persoană, iar noi fiind 3, am fiert 300 de grame de penne. Am adăugat pastele în apa cu puțină sare, atunci când a început să clocotească și le-am fiert exact 8 minute, cât scrie pe ambalaj. Nu uitați să amestecați de 2-3 ori, imediat după ce le puneți în apă,  pentru a nu se lipi de fundul oalei.
  2. Între timp tocăm 3-4 căței de usturoi și un ardei iute și îi călim în puțin ulei de măsline, nu mai mult de două minute. Adăugăm 4-5 roșii decojite și tăiate cubulețe ( pot fi și roșii din conservă), condimentăm cu sare și lăsăm totul să fiarbă timp de 5 minute.
  3. Între timp pastele sunt gata și le strecurăm de apă. Le punem direct peste sos și amestecăm. Presărăm deasupra pătrunjel tocat mărunt. Servim cu mult parmezan!

Poftă bună!

ARRABIATA2

ARRABIATA4,

One Comment

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*