Prăjitură cu zmeură și cremă de brânză

prajitura cu branza 2

Vara, cel mai ușor este să faci prăjituri cu fructe. Și cel mai gustos! 🙂 Prăjitura aceasta este una din cele mai bune pe care le-am făcut în ultima vreme. Blatul fărâmicios de cacao contrastează perfect cu stratul cremos de brânză, iar zmeura întregește paleta de gusturi și texturi.  La noi a dispărut imediat din tavă… că pe farfurie nu a mai ajuns.

Ingrediente pentru aluat

  • 100 g unt rece
  • 75 g zahar
  • 200 g făină
  • 1 vârf de linguriță praf de copt
  • 1 ou
  • 1 lingură de cacao

Ingrediente pentru cremă

  • 100 g unt la temperatura camerei
  • 250 g brânză dulce
  • 100 g zahăr
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 2 ouă
  • 1 lingură amidon de porumb
  • 100 g zmeură proaspătă (și eventual încă 50 de grame pentru decor)

Cum se face Prăjitura cu zmeură și cremă de brânză

  1. Pentru blat, puneți în robotul de bucătărie (sau frământați cu mâna) zahărul cu untul și mixați bine până se omogenizează. Adăugați restul ingredientelor și mixați sau frământați până când obțineți un aluat fărâmicios.
  2. Aranjați aluatul apăsând cu degetele într-o tavă ( dimensiunea tăvii 25- 30 cm)
  3. Pentru cremă,  mixați foarte bine toate ingredientele în afară de zmeură. Jumătate din cremă turnați-o peste blat, iar în restul mixați zmeură. Adăugați crema astfel obținută, deasupra.
  4. Coaceți prăjitura la cuptorul preîncalzit, la 160 grade Celsius, pentru aproximativ 35 de minute.
  5. Este gata când devine ușor aurie. Lăsați-o să se răcească, eventual la frigider, apoi serviți cu zahăr pudră.

Pofta buna!

prajitura cu branza 1

prajitura cu branza 3

2Comentarii

  1. O voi incerca in acest weekend.Usoara si cu ingrediente ce imi plac.

    Multumesc!

Spune-ne parerea ta