Păstrăv la grătar cu legume și sos de usturoi – rețeta video

pastrav reteta blog2

Cea mai bună metodă de a prepara peștele la grătar este prin coacere lentă și afumare. Carnea de pește este extrem de sensibilă și e foarte ușor să o ardem sau să o uscăm, dar în felul acesta veți avea succes garantat. Am ales păstrăvul pentru o cină rapidă cu gust proaspăt de vară, alături de niște legume la grătar, iar un plus de savoare a venit de la sosul de usturoi și condimentele V6BBQ, pe care vi le recomand.

Dacă vreți să preparați profesionist această rețetă, nu ratați cele zece seturi complete de sosuri și condimente pe care le puteți câștiga săptămânal și mai ales marele premiu, un grătar de grădină, oferite la concursul de pe pagina V6BBQ.

Turați și voi grătarele din dotare oricare ar fi ele,  folosiți unul din sosurile sau condimentele V6BBQ  faceți o poză și lăsați-o la postarea de concurs.

Aveți timp până pe 4 august. Baftă!

Ingrediente

  • 1-2 păstrăvi
  • câteva felii de lămâie și/sau lime
  • sare
  • Sos de usturoi V6BBQ
  • puțin ulei de măsline
  • opțional peleți sau chipsuri de lemn aromat pentru afumare

Ingrediente pentru legumele la grătar

  • rondele de ardei, dovlecei, ceapă
  • roșii cherry
  • condimente V6BBQ cu verdețuri pentru grătar

Cum se face păstrăvul la grătar cu legume și sos de usturoi

  1. Pregătim cărbunii. Jarul este perfect atunci când cărbunii nu mai ard cu flacără și sunt acoperiţi cu un strat de cenușă gri. Pentru a găti indirect (vezi video) vom poziționa cărbunii doar într-o parte a grătarului.
  2. Stropim rondelele de legume cu puțin ulei de măsline apoi le condimentăm cu V6BBQ cu verdețuri pentru grătar. Le punem pe grătar, direct deasupra jarului, câte 1-2 minute pe fiecare parte.
  3. Pregătim păstrăvul pe care îl sărăm, apoi îl umplem cu felii de lămâie și/ sau lime. Il vom așeza pe grătar în partea care nu are jar dedesubt , vom arunca peleții de afumare în foc și vom închide capacul grătarului pentru 15 minute.
  4. După 15 minute, întoarcem păstrăvii cu atenție, păstrându-i în aceeași zonă a grill-ului. Închidem capacul și îi mai lăsăm 10 minute.
  5. Servim imediat cu legumele de mai devreme și sos delicios de usturoi V6BBQ.

Poftă bună!

pastrav reteta blog1

Spune-ne parerea ta