Salată Tabbouleh cu ton – RIO Mare dă tonul!

rio652

Perioada de vară e una foarte aglomerată pentru noi. Încercăm de fiecare dată să îmbinăm utilul cu plăcutul și chiar dacă avem un program nebunesc pe care îl împărțim între joburile noastre și blog, încercăm să profităm cât mai mult de vacanța Mayei și să facem cât mai multe excursii și drumeții împreună.

Nu este săptămână în care să nu dăm câte o fugă la pădure sau pe dealurile din jurul  orașului cu bicicletele. Este important să petrecem cât mai mult timp împreună, să facem mișcare, dar în același timp să și mâncăm sănătos.

Cea mai simplă alegere în astfel de zile sunt salatele gata preparate Insalatissime RIO Mare. Mayei îi plac foarte mult și de fiecare dată când o întreb ce ar vrea să pun cu noi în drumeție, răspunsul este invariabil același. Așa că totul devine foarte simplu. Am grijă să am tot timpul la îndemână câteva salate Insalatissime. Sunt perfecte la servici, într-o zi în care nu ai timp să gătești, într-o drumeție, în drum spre mare, sau chiar și pentru un scurt picnic în parc.

Și celor care vor să slăbească le recomand, pentru că au foarte puține calorii și conțin tot ce trebuie pentru o masă echilibrată: proteine, minerale, fibre etc, și vă spunem asta din experiență. Dar obligatoriu, adăugați și multă mișcare.

Inspirat fiind de aceste delicioase Insalatissime am preparat și eu o salată Tabbouleh cu ton, pornind exact de la ingredientele care ne plac cel mai mult din fiecare din cele patru sortimente. Dacă o încercați și voi sunt sigur că veți fi surpriși plăcut! Maya a spus că a ieșit exact ca o Insaltissimă doar că are un gust nou 🙂

Ingrediente

  • 1 conservă ton in suc propriu RIO Mare
  • 1 ardei iute
  • suc de la o lămâie
  • 1 ceapă verde
  • 10-15 măsline verzi
  • ¼ ardei roșu
  • 100g  cous cous +150 ml apă
  • câteva frunze de mentă proaspătă
  • 7-8 rosii cherry
  • o legătură de patrunjel frunze
  • ulei de masline
  • sare, piper

Cum se face Salată Tabbouleh cu ton

  1. Aduceți în punctul de fierbere 150 ml de apă cu puțină sare pe care o turnați peste 100 g de cous-cous, într-un bol încăpător. Acoperiți și așteptați cinci minute sau până când cous-cous-ul absoarbe toată apa. Lăsați la răcit.
  2. Între timp spălați și tăiați mărunt toate legumele. Când cous-cous-ul este rece, adăugați legumele tăiate în bol și frunzele de mentă și pătrunjel tocate mărunt. Adăugați și conținutul unei conserve de ton RIO Mare în suc propriu. Asezonați cu sare, piper, ulei de măsline și zeamă de lămâie și amestecați.
  3. Serviți imediat sau păstrați la frigider în recipient închis maxim 24 de ore.

Poftă bună!

rio653

MXhDJ.gif

MXgCn.gif

MXFl9.gif

MXJ3O.gif

MXyQw.gif

rio651

Spune-ne parerea ta