Pulpe de iepure cu legume

iepure cu vin 5




Carnea de iepure a devenit suficient de accesibilă, în sensul că o găsim destul de des în magazine. De aceea zic să mai diversificăm meniul și să încercăm niște pulpe fragede și gustoase pe care eu le-am și stropit cu puțină  Tămâioasă Românească din gama Floare de Lună.

Ingrediente

  • 2 pulpe inferioare de iepure
  • 1 lingură unt
  • 5 boabe ienupăr
  • 50 ml vin Tămâioasă Românească
  • 10 roșii cherry
  • 2 dovlecei mici
  • o ceapă
  • 1 ardei roșu
  • 1 ardei iute
  • sare, piper după gust
  • puțin ulei
  • o crenguță de rozmarin

Cum se fac pulpele de iepure cu legume

  1. Punem într-o tigaie o lingură de unt în care prăjim pulpele pe ambele părți câte 5 minute alături de boabele de ienupăr și crenguța de rozmarin.
    Fructele ienupărului au un miros aromat, de pădure și un gust dulceag, rășinos. Boabele de ienupăr pe care le-am folosit sunt fructe uscate.
     Tot acum putem asezona carnea cu sare și piper.
  2. Adăugăm vin și le dăm la cuptor pentru aproximativ 30 de minute la 170 de grade Celsius.
  3. Între timp curățăm și tăiem legumele în bucăți mari.
  4. Scoatem pulpele și le așezăm pe o farfurie. În tigaia în care am copt iepurele, adăugăm puțin ulei în care vom sota câteva minute legumele, pe care le adăugăm în această ordine: morcov, ceapa, ardei, dovlecel și roșii. Legumele nu trebuie să se înmoaie foarte tare. Ardeiul iute e opțional și se adaugă la final.
  5. Asezonăm cu sare și piper după gust și servim pulpele alături de legume.

Poftă bună!

 

iepure cu vin 1

iepure cu vin 2

iepure cu vin 3

iepure cu vin 4

Spune-ne parerea ta