Prajitura pufoasă cu piersici din compot

prajitura cu piersici 2

Este o rețetă foarte rapidă și ușor de făcut, iar pișcotul rezultat este unul din cele mai pufoase. Am pregătit-o de numeroase ori cu diverse fructe. Aici o găsiți cu vișine și mai multe detalii foto. De acestă dată, pentru că altceva nu am avut la îndemână, am pus piersici din compot, din acelea din comerț, care sunt mai tari și mai acrișoare decât cele făcute în casă.

Ingrediente

  • 8 ouă mari
  • 500 g zahăr
  • 500 g făină
  • 200 ml apă
  • 200 ml ulei
  • un praf de copt
  • 4 linguri de cacao
  • piersici din compot (sau caise)
  • un vârf de cuțit de sare
  • 2 plicuri zahăr vanilat

Cum se face prăjitura pufoasă cu piersici din compot

 
Pentru cantitățile de mai sus am folosit o tavă  cu margini înalte cu dimensiunea de 40×30 cm. Dacă tava voastră este mai mică, puteți înjumătăți cantitățile

  1. Aducem ouăle la temperatura camerei și separăm albușurile de gălbenușuri. Separăm albușurile de gălbenușuri.
  2. Batem albușurile cu vârful de cuțit de sare și adăugăm treptat în spumă zahărul, până îl încorporăm pe tot.
  3. Separat, batem gălbenușurile cu restul de zahar, zaharul vanilat, apă și ulei. Adăugăm și jumătate din făină. Mixăm bine. Putem adăuga aici și praful de copt.
  4. Turnam compoziția cu gălbenușuri peste spumă și amestecăm încet, cu atenție, de jos în sus, până când obținem o cremă galben-deschisă foarte pufoasă. Secretul să o păstrați așa e să amestecați foarte ușor.
  5. Adăugați treptat restul de făină, câte puțin, amestecând la fel de încet, de jos în sus.
  6. Turnați jumătate din compoziție într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. (sau unsă cu ulei și tapetată cu făină).
  7. În cealaltă jumătate, adăugați 2 linguri de cacao și amestecați încet ca și mai înainte până când o încorporați pe toată. Turnați- o  peste compoziția fără cacao.
  8. Scurgeți bine piersicile de zeama din compot și tăiați-le bucăți. Pudrați-le cu puțină făină și presărați-le pe prăjitură. Nu exagerați cu cantitatea de piersici pentru că riscați să umeziți prea tare aluatul.
  9. Dați prăjitura la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 25-30 de minute. Este gata când trece testul scobitorii.
  10. Când este gata, se lasă să se răcească și apoi se pudrează cu zahar praf.

Un pahar de  Floare de Lună Fetească Neagră poate fi un bun contrast, alături de această prăjitură 
Pofta buna!

Un comentariu

  1. Multumesc pentru reteta,trebuie incercata.

Spune-ne parerea ta