Chec pufos cu nutella

chec cu nutella 2

Când plouă, noi nu ne întristăm, pentru că atunci e cel mai bun moment de copt prăjituri. De data aceasta a fost un chec cu nutella atât în aluat cât și pe deasupra. Ciocolata te face să uiți de vremea rea, așa că am pus cât mai multă. 

Ingrediente

  • 7 ouă (la temperatura camerei)
  • 19 linguri de zahăr
  • 17 linguri de făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 zahăr vanilat
  • 3 linguri de nutella (sau altă cremă de ciocolată)
  • 3 linguri de lapte
  • 1 lingură de unt
  • 2-3 linguri de picături de ciocolată sau bucățele de ciocolată
  • încă 2-3 linguri de nutella pentru decor
  • ciocolată amăruie pentru decor

Cum se face checul pufos cu nutella

  1. Topim 3 linguri de nutella, împreună cu untul, laptele și o lingură de zahar. Se omogenizează bine și se lasă la răcit.
  2. Între timp, separăm ouăle. Albușurile le batem spumă tare, adăugând pe rând restul de linguri de zahăr. Amestecam bine gălbenușurile cu crema de ciocolată răcita, câte puțin, amestecând.
  3. Compoziția astfel obținută se adaugă în spuma de ou, câte puțin, amestecând ușor de jos în sus, ca la pandișpan. Adăugăm și praful de copt, iar la final încorporăm treptat și făina, câte o lingură, amestecând ușor de jos în sus.
  4. Turnam compoziția într-o tavă cu margini înalte (40×25 cm e tava mea), pe hârtie de copt și presărăm deasupra picături de ciocolată sau bucățele mici de ciocolată neagră. O dăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 25 de minute, sau până când trece testul scobitorii.
  5. Cât este caldă, o acuperim cu un strat subțire de nutella și radem deasupra ciocolată neagră.
  6. Se lasă la răcit, apoi se servește

Poftă bună!

chec cu nutella 3

chec cu nutella 4

chec cu nutella 5

chec cu nutella 1

Spune-ne parerea ta