Prajitură cu ghimbir și Crabbie`s

prajitura 1

Pun pariu că nu v-ați imaginat că voi face o prajitură cu Crabbie`s Original Ginger! Ei bine, trebuie să vă mărturisesc că a ieșit delicioasă, și că la ora asta nu mai există nici măcar o dovadă a existenței ei. Cu siguranță o voi repeta. Rețeta este foarte simplă și ușor de făcut, iar prăjitura are o textură bogată dar ușoară și o aromă minunata, proaspătă și răcoroasă.

Ingrediente

  • 200 g făină
  • 250 g zahăr
  • 125 g unt la temperatura camerei
  • o linguriță ghimbir proaspăt ras
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 1 ou mare
  • 125 ml iaurt
  • 175 ml Crabbie`s Original Ginger

Ingrediente pentru glazura albă de lămâie

  • zeama de la jumătate de lămâie
  • aproximativ 5 linguri de zahăr praf

Cum se face

  1. Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
  2. Mixăm bine toate ingredientele pentru prăjitură. Nu contează ordinea. Le așezați pe toate într-un vas și le mixați bine câteva minute până când se omogenizează.
  3. Eu am copt prăjitura într-o tavă mică , rotundă cu diametru de 24 cm și gaură în mijloc. Prăjitura nu crește foarte tare, deci nu e nevoie de mai mult. Puteți folosi orice altă tavă. Am uns tava cu puțin unt (poate fi și ulei) și am pudrat-o cu făină, apoi am turnat înăuntru compoziția.
  4. Am dat prăjitura la cuptor la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 15 minute, apoi am coborât temperatura la 160 de grade Celsius și am mai lăsat prăjitura să se coacă încă 15 minute. Cel mai sigur este să faceți testul scobitorii.
  5. Am lăsat prăjitura să se răcească 10 minute, apoi am răsturnat-o pe o farfurie.
  6. Am preparat o glazură foarte rapidă din zeamă de lămâie și zahăr praf. (amestecați suficient zahăr praf în zeama de lămâie până obțineți o cremă groasă). Ar fi trebuit să iasă ceva mai consistentă dar nu am avut destul zahăr praf. 🙂
  7. Am turnat glazura peste prajitură și  nu am  așteptat să se răcească complet înainte de a o servi.

Poftă bună!

prajitura 3

prajitura 2

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*