Vinete evantai in stil mediteranean

vinete evantai3

Vinetele evantai in stil mediteranean sunt extrem de usor de facut si foarte gustoase daca va plac aromele acestei bucatarii.  Aveti nevoie de doar cateva ingrdiente proaspete, iar daca vreti sa schimbati ceva in reteta sunteti liberi sa o faceti dupa propriul gust.

Ingrediente

  • 1 vanata de marime medie
  • 2 rosii
  • frunze proaspete de busuioc
  • sare si piper
  • ulei de masline extravirgin
  • frunze proaspete de busuioc (se poate inlocui cu busuioc uscat)
  • putina branza feta
  • 2 catei de usturoi

Cum se fac vinetele evantai in stil mediteranean

  1. Spalati vanata, apoi taiati-o felii doar pana la codita.
    Sarati generos fiecare felie de vanata si lasati-o pe toata intr-o sita sa se scurga de lichidul pe care il va lasa pentru aproximativ jumatate de ora. Va disparea astfel gustul usor iute-amarui si de asemenea vanata nu va deveni elastica dupa coacere. Spalati apoi rapid vanata si tamponati-o cu un servet de bucatarie unifolosibil, pana cand se ususca
  2. Asezati vanata intr-un vas termorezistent.
  3. Asezati felii de rosii, felii subtiri de usturoi, frunze proaspete de busuioc si bucatele de branza intre feliile de vanata.
  4. Stropiti generos cu ulei de masline si asezonati cu piper proaspat macinat.
  5. Dati la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 1 ora la 170 de grade Celsius sau pana cand vanata este moale (timpul poate sa difere in functie de marimea si soiul vinetei)
  6. Serviti imediat cu frunze de busuioc proaspete si branza feta presarata deasupra. Se mai poate adauga si ulei de masline.

Pofta buna!

vinete evantai1

vinete evantai2

vinete evantai4

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*