Prajitura ruseasca cu branza si zmeura

prajitura ruseasca cu branza si zmeura3

Stie toata lumea cat e de bestiala prajitura ruseasca cu branza, asa ca am hotarat sa o incerc si in alte variante. Initial ma gandisem la cirese sau visine, dar cum realitatea din piata a fost alta, am, facut-o cu zmeura. E la fel de usor de facut. Voi puteti sa o incercati cu orice fructe va plac.

Ingrediente pentru aluat

  • 200 g unt rece
  • 150 g zahar
  • 350 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 ou
  • 2 linguri de cacao

Ingrediente pentru crema

  • 150 g unt moale
  • 500 g branza dulce
  • 150 g zahar
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 4 oua
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 250 g zmeura proaspata

Este foarte usor de facut in robotul de bucatarie, dar daca nu aveti, puteti amesteca si framanta si cu mana sau cu mixerul, atat crema cat si aluatul.

Cum se face Prajitura ruseasca cu branza si zmeura

  1. Pentru blat, puneti in robot  (sau framantati cu mana) zaharul cu untul si mixati bine pana se omogenizeaza.
  2. Adaugati restul ingredientelor si mixati sau framantati pana cand obtineti un aluat faramicios.
  3. Aranjati aluatul apasand cu degetele intr-o tava de minim 30 cm diametru, inclusiv pe margini.
  4. Pentru crema, puneti toate ingredientele in robot si mixati sau amestecati foarte bine cu o lingura.
  5. Puneti zmeura peste blat, uniform.
  6. Turnati crema peste zmeura
  7. Coaceti prajitura la cuptorul preincalzit, la 160 grade Celsius, pentru aproximativ 45 de minute.
  8. Este gata cand devine usor aurie.
  9. Lasati-o sa se raceasca, eventual la frigider, apoi serviti.

Nu uitati sa gustati si un pahar de vin Theia Chardonnay. Se potriveste perfect.

Pofta buna!

prajitura ruseasca cu branza si zmeura1

prajitura ruseasca cu branza si zmeura2

prajitura ruseasca cu branza si zmeura4

prajitura ruseasca cu branza si zmeura5

Spune-ne parerea ta