Paste cu sos de vin si ciuperci

Daca punem intr-o tigaie cateva ingrediente simple ca untul, vinul, ciupercile si parmezanul obtinem o gustare perfecta si rapida. Este mai usor de facut decat credeti, si in afara de fiertul pastelor, dureaza doar cateva minute sa o pregatiti.

Ingrediente:
250 g spaghete fierte all dente
parmezan
100 g ciuperci
100 g unt
1 lingura capere
putina zeama de lamaie
50 ml vin alb sec
sare si piper dupa gust
patrunjel praspat tocat
Topiti 100 de g de unt intr-o tigaie, apoi adaugati caperele. Adaugati ciupercile taiate felii si putina zeama de lamaie (proaspete sau din conserva). Lasati sa fiarba pentru 2-3 minute, apoi adaugati vinul. Mai fierbeti 1-2 minute, pana cand vinul incepe sa se reduca.
Adaugati parmezan…dupa gust. Parmezanul, impreuna cu untul vor transforma vinul intr-un sos foarte fin, placut aromat. Luati tigaia de pe foc si adaugati ultima bucatica de unt (50 g).  Amestecati-o incet, apoi adaugati si pastele si amestecati-le si pe ele in sos. Serviti cu patrunjel proaspat tocat si parmezan ras deasupra.
Pofta buna!

2 Comments

  1. Cristina Iuliana Pana

    Simplu, rapid și savuros! 😉

  2. Sigur erau mult mai bune daca erau PASTE facute acasa cu oua ale cararor galbenusuri sunt precum orange-ul.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*