In ultimele saptamani am preferat astfel de retete simple si rapide, in mare parte datorita lipsei timpului, dar si pentru a profita de ultimele bunatati proaspete de toamna, si nu in ultimul rand pentru ca sunt foarte sanatoase. Aceste legume trase rapid la tigaie, al-dente se pot consuma asa, simple ca o gustare sau pot fi folosite pe post de garnitura la feluri principale din carne.
Ingrediente:
1 morcov
1 ceapa verde (sau ceapa taiata julien)
un usturoi verde (sau 1-2 catei de usturoi taiati feliute foarte subtiri)
o lingurita de seminte de susan
o lingura de ulei
o mana de ciuperci proaspete
o lingura de otet balsamic (sau de mere)
6 rosii cherry (sau 2 rosii taiate felii)
sare si piper dupa gust
Am spalat bine si taiat legumele. Am pus ulei in tigaie… de fapt in wok. Indicat la genul acesta de reteta este wok-ul.. Am pus wok-ul pe aragaz, foc mare.
Am calit morcovul pentru un minut cu putina sare, apoi am adaugat otetul ( o luati putin de pe foc ca sa nu ia foc, asa cum mi-a luat mie :)). Daca vreti ca morcovii sa se gateasca mai repede, ii puteti taia baghete subtiri. Adaugati semintele de susan si restul legumelor. Mai lasati totul la foc mare pentru inca un minut si gata. Luati de pe foc, condimentati cu sare si piper dupa gust si serviti. Se mai poate adauga: mazare, ardei gras, broccoli, conopida, telina..ce vreti voi. legumele vor iesi delicioase, suculente si putin crocante.
Pofta buna!
Vai ce bine arata! Acum ma imbrac sa ma duc la market si sa pun si eu cateva sa le trag in tigaie! Yumi dar ce pofta am! :))
f fain. In afara de cele deja publicate, in perioada asta sunt foarte bine venite. Astept si altele … de primavara.