Cipsuri de cartofi la cuptor

Cipsurile sunt extrem de usor de facut acasa, fara baie de ulei. Este important doar sa aveti un gratar sau grilaj de pus in cuptor. Luna asta vom avea parte de destule zile de leneveala sau pe care le vom petrece in fata televizorului, in familie sau alaturi de preiteni, iar o gutare sanatoasa e binevenita.

Ingrediente;
cartofi,
sare
condimente
foarte putin ulei vegetal sau de masline extravirgin

 

Se curata cartofii, se spala si apoi se feliaza cat mai subtire.
Am condimentat cartofii cu sare si i-am stropit cu foarte putin ulei, dar nu este obligatoriu. eu am stropit cu ulei de masline extravirgin pentru aroma.
Am asezat feliile de cartofi pe 2 gratare (ale cuptorului).  Le-am pus pe amandoua in cuptorul si le-am lasat aproximativ 15 minute la 170 de grade celsius.  S-ar putea dsa dureze mai mutl sau mai putin in functie de cartofi, cuptor etc… Dupa prima tura va dati seama singuri.
 
Singurul secret este sa ii puneti pe gratar, nu in tava. Daca cuptorul are si ventilatie e si mai bine, se vor usca mai repede. 
Am condimentat chipsurile cu putina boia, dar se pot condimenta cu ce vreti voi, inclusiv cu usturoi, ardei iute, busuioc, oregano sau ghimbir.
 
♔ Merg bine si langa un pahar de  pahar de vin Rhea Viognier.
 
Pofta buna!

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*