Camembert cu sos de vin si smochine

 
De fapt este vorba de branza Camembert coapta pe placa de cedru la gratar, cu un sos dulce de vin Floarea Soarelui Rose si smochine.  Eu am facut-o pe gratar pentru aroma inconfundabila de fum si lemn de cedru, dar la fel de bine se poate face la cuptor intr-un vas ceramic.

Ingrediente:
2 bucati de branza Camembert (2×125 g)
3-4 smochine coapte mari
1/2 pahar vin Floarea Soarelui Rose
2 linguri de zahar
(optional- o placa de lemn de cedru)

► Placa de cedru trebuie inmuiata in apa pentru cel putin 15 minute, ca sa nu ia foc.  In gratar trebuie ca jarul sa nu fie foarte puternic. Atunci cand e acoperit de o cenusa -gri-alba este perfect. Nu avem nevoie de foc.

►Punem branza pe placa de cedru si inchidem capacul gratarului. O lasam asa cel putin 10 minute ca sa se afume putin. Daca optati pentru cuptor, puneti branza int-un vas ceramic sau intr-o tava antiaderenta si setati cuptorul la 170 de grade. E suficient sa o lasati acolo 10 minute.

►Intre timp pregatim sosul. Taiem smochinele felii si le punem intr-o tigaie cu 2 lnguri de zahar si jumatate de pahar de vin. (100 ml).  Lasam sa fiarba (la foc mic pe aragaz, sau deasupra aceluias jar pe care sta si branza) pana cand vinul se reduce si sosul se ingroasa. amestecam din cand in cand.

► Cand branza este gata, trebuie sa fie gata si sosul. Servim branza fierbinte cu sos deasupra, alaturi de un pahar din acelasi Floarea Soarelui Rose de la Cramele Halewood.

Pofta buna!

 

2 Comments

  1. Dana Ternovits Török

    Trebuie sa fie buuun !

  2. Deja mi sa facut ..gura apa..

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*