Mancare de dovlecel cu morcov

Este o mancare foarte simpla si care se potriveste ca si garnitura la o multime de mancaruri cu carne si e o alternativa foarte buna la vesnicii cartofi. Se poate manca si asa, singura.  Puteti sa o faceti inclusiv cu dovlecei din congelator. 

Ingrediente:
3 dovlecei mici sau unul mare
2 morcovi
1 ceapa mica
200 ml lapte
3-4 linguri smantana
1 legatura de marar
1 lingura de faina
1 lingura de otet (sau dupa gust)
sare si piper dupa gust
1 lingura de ulei de masline

Daca dovleceii sunt tineri, nu este nevoie sa ii curatam de coaja. Ii spalam foarte bine si ii dam prin razatoarea mare.  Razuim si ceapa la fel. Pentru morcovi, am folosit razatoarea mica.  Se poate folosi robotul de bucatarie.

Le-am pus pe toate la calit in putin ulei de masline. De fapt, mai mult s-au fiert in suc propriu. Am asezonat cu sare si piper. Le-am lasat la foc mic vreo 10 minute pana s-au inmuiat  ceapa si morcovul.
Separat intr-o cana am omogenizat faina cu putin lapte. Am adaugat in mancare laptele, smantana si amestecul cu faina. Am mai lasat sa fiarba putin (vreo 2-3 minute), timp in care am amestecat. La final am adaugat mararul tocat marunt si otet dupa gust.Pofta buna!

 

2 Comments

  1. sağlıklı hayat

    Merhabalar, muhteşem güzel görünüyor. Ellerinize sağlık.

    Saygılar.

  2. incerca in loc de smantana sa pui niste branza topita. stiu ca nu e sanatoasa, dar e gustoasa.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*