Cum alegem vinetele cele mai bune

vinete,napoleon,salata mozzarela,reteta

Vinetele sunt de soiuri diferite si fiecare sunt bune in felul lor. Iata cateva reguli simple pe care trebuie sa le urmam atunci cand cumparam vinete. Daca vrem sa le alegem pe cele mai gustoase si mai bune. 

1. Prospetime: sunt culese de mult timp daca au codita foarte uscata, sunt mate si incep sa capete aspect zbarcit de prune uscate.

2. Aspect: coaja vinetelor trebuie sa fie cat mai lucioasa si intinsa, fara lovituri si cicatrici.

3. Textura: atunci cand pipaim vinetele, trebuie sa le simtim elastice si ferme. Nu trebuie sa fie moi, dar nici sa aiba portiuni foarte tari sub coaja.

4. Marimea vinetelor:  daca sunt foarte mari, nu inseamna ca se vor coace greu.  Daca respecta regulile de mai sus, nu neaparat conteaza marimea, in special la soiurile rotunde.

5. Culoarea: culoarea vinetelor nu conteaza pentru ca de obicei ea variaza in functie de soi. Sunt vinete de la negru inchis pana la mov, mov deschis sau alb.

Desigur, astept si sfaturile voastre! Voi cum faceti cand alegeti cele mai bune vinete?

5 Comments

  1. un lucru foarte important la coada: sa aiba tepi si sa intepe !

  2. Sfaturi mai mult decat binevenite.Multumesc.
    Olivia

  3. foarte bine punctat aici: “atunci cand pipaim vinetele, trebuie sa le simtim elastice si ferme. Nu trebuie sa fie moi, dar nici sa aiba portiuni foarte tari sub coaja”. uneori oamenii le cauta sa fie moi, sa ramana urma degetului in ele. acelea sunt prea crude, nu sunt optime.
    Un crescator de vinete 😉

  4. Buna seara, mi-a adus cineva vinete din gradina lui, dar printre cele mov inchis sunt cateva deschise la culoare, nu le-a lasat sa se coaca bine. Sunt bune pentru consum? Multumesc.

    • Cristian Borod

      Din cate stiu eu sunt ok. Asa e soiul. Vinetele cresc direct cu culoarea lor, ele nu sunt albe sau verzi inainte sa se coaca. Sunt foarte bune pentru consum. Pofta mare!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*