Pate de ficat de pui

Reteta de pate de ficat facut in casa, este foarte usor de facut si foarte gustoasa, mai ales daca v-ati saturat de conservele de pate din comert. Daca cititi etichetele acestora, o sa vadeti ca contin foarte putin ficat, printre alte multe chestii.
Daca  veti pregati aceasta reteta, veti fi surprinsi de gustul intens si textura cremoasa. Este perfecta si daca vreti sa faceti oua umplute cu pate de ficat sau alte aperitive.

 

Ingrediente
 
500 g ficat de pui
100 g unt
1 ceapa
1 catel de usturoi
1 frunza de dafin
un varf de cutit de nucsoara praf
2 linguri de ulei
sare si piper dupa gust
optional – o lingura de cognac
Ficatul de pui se decongeleaza (in cazul in care e congelat) si se tine in apa rece care se schimba de cateva ori, pana cand nu mai lasa sange. Intre timp calim ceapa taiata julien, in cele doua linguri de ulei, la foc mic, pana cand se inmoaie. Atentie, nu trebuie sa se arda.
Ficatul se scurge bine de apa si se adauga peste ceapa. Se adauga si usturoiul zdrobit,  nucsoara si daca aveti si va place, o lingura de cognac. Se gateste la foc mic, aproximativ 20 de minute. Verificati o bucata de ficat. Ea trebuie sa fie bine patrunsa pana in interior, dar la suprafata nu trebuie sa se prajeasca si sa devina uscat. Apoi se ia de pe foc si se lasa la racit.
Ficatul racit, impreuna cu ceapa si sosul format si mare parte din unt se macina in robotul de bucatarie sau se da prin masina de macinat carne. Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Se amesteca bine. Untul ramas (o lingurita e suficient) se topeste si se toarna deasupra pate-ului  dupa ce l-ati asezat intr-un vas de ceramica. El are rolul de a proteja pate-ul si a nu-l lasa sa se oxideze.
Pofta buna!

 

 

 

5 Comments

  1. Foarte buna reteta. O mica remarca: se spune "julienne" si nu ""julien".

  2. Cu siguranta il voi face.De multa vreme ma uit dupa o reteta care sa imi inspire -INCREDERE!
    Multumesc.

  3. Mihai Constantineanu

    Bunica punea la sfarsit si masline negre in saramura taiate in fasii subtiri.

  4. Foarte bun pateul facut in casa,reteta de asemeni.In copilarie mama ne punea si masline,e foarte gustoasa combinatia.

  5. Pingback: Pate din ficat de pui | Povestile lui Bibiguli

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*