Cum se congeleaza mazarea corect

Daca aveti multa mazare in gradina, sau ati cumparat prea multa de la piata, sau pur si simplu vreti sa aveti in congelator mazare congelata de voi insiva, iata ce trebuie sa faceti:

1. Congelati mazarea doar daca ati cumparat-o pastai. Pentru a o pune in congelator mazarea nu trebuie sapalata. Ea este curata pentru ca a fost protejata de pastai. Daca o cumparati gata curatata, nu stiti cine a pus mana pe ea, iar unele bacterii sunt rezistente la congelare.  In cel mai rau caz, spalati rapid pastaile, in cazul in care sunt cu pamant, sau noroi de la ploaie. Nu le lasati prea mult in apa si scurgeti-le foarte bine.

Incercati sa cumparati mazare cat mai cruda si tanara. O puteti gusta cand este cruda. Ea trebuie sa fie dulce.
2. Desfaceti voi insiva mazarea din pastai.
3. Puneti mazarea in pungi pentru congelator, in cantitati mici pe care le puteti folosi odata.
4. Legati pungile  (sau folositi din cele cu fermoar), fara a lasa aer inauntru, ca sa nu va ocupe loc in congelator. Pentru ca boanbele de mazare nu au fost ude, ele nu se vor lipi intre ele si nu vor forma blocuri compacte de gheata.
5. Cand folositi mazarea congelata la mancare, puteti sa o adaugati direct din congelator, fara o a o decongela in prealabil. In felul acesta isi va pastra savoarea si culoarea.
Spor!

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*