12 ianuarie 2014

Oua umplute cu pate de ficat


Este o reteta clasica de oua umplute. Desigur va puteti folosi imaginatia sa le ornati fantezist. Eu m-am gandit sa va prezint reteta mea de baza. Este foarte simplu de facut si place toturor :) Este un aperitiv usor de facut cu care nu dati gres niciodata.
Ingrediente: 
10 oua
1 ou crud pt. maioneza
ulei pt. maioneza
un pate de ficat de porc sau pasare 200 g (de buna calitate)
sare, piper dupa gust
pasta gulyas (de ardei) pt ornat

Se fierb ouale tari si se lasa la racit in apa rece. Daca vreti sa se fiarba perfect cititi aici, unde am scris detaliat cum se face. Pana cand ouale se racesc, preparam maioneza dupa metoda clasica. Adica separam galbenusul de albus. Albusul il pastram pentru alte retete sau il aruncam daca nu avem nevoie de el. la galbenus adaugam o lingurita de mustar, apoi cate putin ulei in timp ce mixam cu mixerul sau robotul de bcuatarie (sau lingura de lemn :)). Continuam sa mixam si sa adaugam cate putin ulei pana cand obtinem cantiattea dorita. In acest caz, aproximativ 200 de ml de maioneza. Nu uitati ca la final sa adaugati sare dupa gust in maioneza. Mai multe despre maioneza am scris aici.

Taiem ouale fierte in doua si scoaltem galbenusurile. Asezam jumatatile de ou pe o farfurie. Galbenusurile le mixam cu pateul si 2 linguri de maioneza). Condimentati amestecul cu sare si piper dupa gust. Este posibil sa nu mai fie nevoie sa adaugati sare, in functie de cat de sarat este pateul. Umpleti jumatatile de ou cu acest amestec si apoi ornati cu maioneza. Maioneza se poate aseza si sub ouale umplute, ca si un sos. In acest caz puteti sa o subtiati cu o lingura de smantana. 

Ornati cu verdeata sau cu pasta de ardei

Pofta buna!


3 comentarii:

  1. Le ador si as manca multe dar ma abtin ca nu prea imi fac bine...

    RăspundeţiȘtergere
  2. ai facut foarte tare forma la pateu, nici nu zici ca-i doar ou umplut cu pateu. felicitari

    RăspundeţiȘtergere

Comentariile anonime, tendentioase sau care contin un limbaj neadecvat vor fi moderate.

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumim!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...