Oua umplute cu pate de ficat

Este o reteta clasica de oua umplute. Desigur va puteti folosi imaginatia sa le ornati fantezist. Eu m-am gandit sa va prezint reteta mea de baza. Este foarte simplu de facut si place toturor šŸ™‚ Este un aperitiv usor de facut cu care nu dati gres niciodata.

Ingrediente:

10 oua
1 ou crud pt. maioneza
ulei pt. maioneza
un pate de ficat de porc sau pasare 200 g (de buna calitate)
sare, piper dupa gust
pasta gulyas (de ardei) pt ornat
Se fierb ouale tari si se lasa la racit in apa rece. Daca vreti sa se fiarba perfect cititi aici, unde am scris detaliat cum se face. Pana cand ouale se racesc, preparam maioneza dupa metoda clasica. Adica separam galbenusul de albus. Albusul il pastram pentru alte retete sau il aruncam daca nu avem nevoie de el. la galbenus adaugam o lingurita de mustar, apoi cate putin ulei in timp ce mixam cu mixerul sau robotul de bcuatarie (sau lingura de lemn :)). Continuam sa mixam si sa adaugam cate putin ulei pana cand obtinem cantiattea dorita. In acest caz, aproximativ 200 de ml de maioneza. Nu uitati ca la final sa adaugati sare dupa gust in maioneza. Mai multe despre maioneza am scris aici.
Taiem ouale fierte in doua si scoaltem galbenusurile. Asezam jumatatile de ou pe o farfurie. Galbenusurile le mixam cu pateul si 2 linguri de maioneza). Condimentati amestecul cu sare si piper dupa gust. Este posibil sa nu mai fie nevoie sa adaugati sare, in functie de cat de sarat este pateul. Umpleti jumatatile de ou cu acest amestec si apoi ornati cu maioneza. Maioneza se poate aseza si sub ouale umplute, ca si un sos. In acest caz puteti sa o subtiati cu o lingura de smantana.
Ornati cu verdeata sau cu pasta de ardei
Pofta buna!

 

 

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Abonati-va la newsletter-ul nostru și veti primi pe e-mail retete, sfaturi, idei si noutati culinare.

9 Comentarii

  1. Le ador si as manca multe dar ma abtin ca nu prea imi fac bine…

  2. ai facut foarte tare forma la pateu, nici nu zici ca-i doar ou umplut cu pateu. felicitari

  3. Sunt foarte bune

  4. Galbenusurile de la oul fiert pot fi adaugate in compozitia de pateu si nicidecum aruncate sau pastrate.In bucatarie nu se arunca nimic.

    • Asa si scrie !trebuie sa citesti mai cu atentie inainte sa sai replica ! Albusul de la oul care se foloseste pt maioneza……se arunca daca nu se foloseste la altceva…..

    • Asa si scrie !trebuie sa citesti mai cu atentie inainte sa sai replica ! Albusul de la oul care se foloseste pt maioneza……se arunca daca nu se foloseste la altceva…..

  5. Da n a zis nimeni nimic de aruncat galbenusul…oricum f bune sunt šŸ™‚

  6. Nu se poate inlocui maioneza cu smantana ?

  7. Foarte reușite am Ć®ncercat, mulțumesc

Spune-ne parerea ta