01 decembrie 2013

Cosulete cu nuca


Cosuletele cu nuca nu sunt asa de greu de facut pe cat ati crede. Aluatul nu este deloc pretentios, iar rezultatul este extraordinar. Aveti nevoie doar de niste forme pentru briose. Sunt bune atat cele individuale cat si cele sub forma de tava. Daca nu aveti de niciundele, puteti sa luati exemplul de aici si sa faceti o prajitura mare. 


Ingrediente:
5 oua (doar galbenusurile)
4 linguri de smanatana
7 linguri de zahar
250 g untura 
1 lingurita praf de copt
faina cat cuprinde (aproximativ 450 g)

pentru spuma de nuca:
( 5 albusuri ramase de la aluat)
10 linguri de zahar
7 linguri nuca rasa

dulceata de caise (sau de care aveti)

Pentru aluat vom folosi doar galbenusurile de la oua. Albusurile le pastram pentru spuma de nuca.
Amestecam ingredientele pentru aluat si framantam pana cand obtinem un aluat care nu se lipeste si este usor de modelat. Nu este un aluat pretentios, asa ca adaugati faina treptat si opriti-va cand aluatul este usor modelabil. Eu am pus aproximativ 450 de g de faina.
In fiecare forma de briose, am pus cate o biluta de aluat pe care am modelat-o cu degetele, in forma de cosulet. Am indepartat execesul de aluat de pe margini. 
Intre timp am batut spuma de albusuri cu cele 10 linguri de zahar, in care la final am adaugat si nuca razuita, amestecand incet, de jos in sus. 
In fiecare cosulet am pus cate jumtate de lingurita de gem de caise. Deasupre dulcetii am adaugat cate o lingurita plina de spuma de nuca. 
Le-am introdus la cuptor la 170 grade C pentru aproximativ 20 de minute sau pana cand marginile au inceput sa devina aurii. 

Din aceasta cantitate ies 25-30 de cosulete, in functie de marimea formelor!
Pofta buna!




3 comentarii:

Comentariile anonime, tendentioase sau care contin un limbaj neadecvat vor fi moderate.

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumim!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...