Prajitura rapida de ciocolata cu crema

Apelez la reteta asta de fiecare data cand trebuie sa fac ceva rapid, foarte gustos si  de efect. Am facut-o in tot felul de combinatii, cu fructe, cu creme sau fara, insiropata sau imbibata in sos de ciocolata. Indiferent ce am facut cu ea, a iesit foarte buna intotdeauna si e foarte laudata! V-o recomand si voua!

Ingrediente:

pentru blat
250g faina
370 g zahar
1 plic de praf de copt
3 oua
250 ml lapte
250 ml ulei
1 budinca de ciocolata
50 g cacao
putina zeama de lamaie pentru stins praful de copt
pentru glazura
100 g ciocolata neagra
50 g unt
2-3 linguri de lapte
pentru crema
1 conserva dulce de leche caramel
(sau o budinca de care vreti voi)

Intr-un bol pentru mixer punem toate ingredientele pentru blat, inclusiv praful de copt stins cu putina zeama de lamaie, sau putin otet. Mixati bine, la viteza maxima, pana compozitia se omogenizeaza. Turnati intr-o tava unsa cu ulei si tapetata/ pudrata cu faina (eu am folosit o tava rotunda cu diametrul de 28 cm). Dati la cuptorul incalzit in prealabil, la foc mic. Dupa vre-o 15 minute verificati prajitura si intoarceti tava, ca sa se coaca uniform. Eu am tinut-o la cuptor vreo 30 de minute, dar asta depinde de cuptorul fiecaruia. Este gata cand nu se mai misca ca o gelatina daca o scuturati si se crapa putin la mijloc. O scoateti din cuptor si o lasati sa se raceasca putin. O mutati pe un platou.

Intr-o oala mica, topiti ciocolata impreuna cu untul si laptele, amestecand pana cand obtineti o crema care se poate turna. Daca este nevoie mai adaugati lapte.

Am taiat blatul in jumatate, am umplut cu dulce de leche (dulceata de lapte) caramel, iar deasupra am turnat glazura si am ornat cu inimioare de zahar. Daca nu aveti dulce de leche puteti sa faceti o budinca cu care sa o umpleti.

Pofta buna!

9 Comments

  1. Oooo, de cand caut eu un desert care sa se faca asa de repede…sant sigura ca e si ft bun . Maine il incerc cu siguranta . Multumesc frumos pt reteta !

  2. Arata delicios!

  3. Felicitari ce reteta deosebita simpla si foarte aspectoasa Am so fac curind Sper sa mi surrprind oaspeti dar cu siguranta va fii asa O zi frumoasa si astept cu nerabdare urmatoarea reteta….

  4. Cand spunem budinca de ciocolata adaugata la blat lace ne referim exact? Pot saiau budinca din comert la plic si sa torn praful in compozitie sau trebuie sa fac budinca si apoiomogenizez?

  5. Efoarte bun si s-a terminat foarte repede

  6. de unde cumperi dulce de leche asta?eu am cautat si nu am gasit nicicum, tot din arad sunt si eu! app spor la blogarit, nota 10+ !

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*