Supa de mazare cu galuste

Astazi am dat o fuga pana la gradina sa vedem ce s-a mai intamplat pe acolo dupa multe- multe zile cu ploaie si dupa ce ne-am facut plinul cu aer curat, cantece de pasarele si mult verde,  ne-am apucat sa gradinarim putin. Nu mare lucru. Am curatat straturile de buruieni si am cules cateva roade- o mana de mazare, cativa morcovi, salata, ceapa verde, cateva fire de marar si  ridichi. Morcovii sunt inca foarte mici, dupa cum se vede si in imagini, dar a trebuit sa-i scoatem pentru ca rasarisera prea desi si nu aveau loc unii de altii. Evident ca nu i-am aruncat pentru ca sunt foarte fragezi si dulci. Ne-am intors devreme acasa si pe loc am facut o supa de mazare delicioasa cu morcovi si  galuste. Nici macar frunzele morcovilor nu le-am aruncat pentru ca porcusorii nostri de guinea le iubesc tare mult 😉
Ingrediente:
400 g boabe de mazare
4 fire de ceapa verde
o legatura mica de marar
6-7 morcovi foarte mici
 2,5 l apa,
putin ulei
sare, piper dupa gust
o lingurita de zahar
Pentru galuste:
un ou, sare, faina, putina apa
Ceapa  si morcovii se taie marunt si se calesc in putin ulei pana cand se inmoaie. Adaugam si jumatate din cantitatea de marar taiata marunt. Il lasam 3-4 secunde (nu mai mult) si adaugam si mazarea.  Nu este nevoie sa o gatim foarte mult daca este foarte tanara. Stingem totul cu apa. Se lasa la fiert, pana ce mazarea si morcovii sunt moi. Dintr-un ou batut si amestecat cu 2-3 linguri de apa si putina sare, se face un aluat moale,  adaugand faina treptat pana la obtinerea consistentei dorite. Seadauga restul mararului. Se taie cu lingurita bucatele mici din aluat care se lasa sa se desprinda in supa care fierbe. Se mai lasa cateva minute pana se fierb galustele. Supa nu trebuie sa fiarba exagerat de tare, pentru ca galustele sa nu se imprastie.

Cum se fac galustele din faina, pas cu pas: aici.

Pofta buna!

 

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Abonati-va la newsletter-ul nostru și veti primi pe e-mail retete, sfaturi, idei si noutati culinare.

10 Comentarii

  1. Ma innebuniti cu fotografiile astea superbe!
    Iar supa de mazare este fruntasa pe lista 🙂
    Va pup!

  2. Ce bine arata. Cu legume proaspete a iesit o bunatate!

  3. Ce bine arata! E numai buna pt sezonul asta.Multumim Bucatar Maniac!

  4. Pozele sunt bestiale…iar maine dau si eu fuguta pana la piata sa cumpar cele trebuincioase supei de mai sus..bravo! m-ai inspirat

  5. iesti nemaipomenit supa ta de masare cu galuste arata apetitos fac si eu din saracie acuma caci nu am facut cumparaturi ,dar ce trebuie o am in dispenser i-ti multumesc pt. reteta gustoasa ciao.anna

  6. bun esti foarte tare la gastronomie

  7. Da, asa prepar si eu supa de mazare si e foarte buna. Recomandarea mea este sa se adauge de la inceput si o legatura de patrunjel si una de marar, chiar daca se pune marar taiat. Gustul e incomparabil mai bun. Cand nu este mazare proaspata la fel se poate prepara cu conopida (buchetele) sau cu gulii (cubulete). Merge si cu mazare congelata.
    Galustele nu se imprastie in supa, oricat ar fierbe, daca se fac doar cu ou si faina, fara apa. Aluatul sa fie suficient de moale (cand are tendinta sa curga e bun). La un ou se pune aprox. o lingura de faina.

  8. exact aceasta supa de mazare proaspata am facut si eu.e delicioasa si usoara. o zi buna.

  9. Supa copilăriei mele;) Tare bună, deja e pe lista de priorități 😉 Iar de poze, ce să zic, jos pălăria, parcă simt și aroma :-*

Spune-ne parerea ta