05 iunie 2013

Supa de mazare cu galuste

Astazi am dat o fuga pana la gradina sa vedem ce s-a mai intamplat pe acolo dupa multe- multe zile cu ploaie si dupa ce ne-am facut plinul cu aer curat, cantece de pasarele si mult verde,  ne-am apucat sa gradinarim putin. Nu mare lucru. Am curatat straturile de buruieni si am cules cateva roade- o mana de mazare, cativa morcovi, salata, ceapa verde, cateva fire de marar si  ridichi. Morcovii sunt inca foarte mici, dupa cum se vede si in imagini, dar a trebuit sa-i scoatem pentru ca rasarisera prea desi si nu aveau loc unii de altii. Evident ca nu i-am aruncat pentru ca sunt foarte fragezi si dulci. Ne-am intors devreme acasa si pe loc am facut o supa de mazare delicioasa cu morcovi si  galuste. Nici macar frunzele morcovilor nu le-am aruncat pentru ca porcusorii nostri de guinea le iubesc tare mult ;)


Ingrediente:
400 g boabe de mazare
4 fire de ceapa verde
o legatura mica de marar
6-7 morcovi foarte mici 
 2,5 l apa,
putin ulei
sare, piper dupa gust
o lingurita de zahar

Pentru galuste: 
un ou, sare, faina, putina apa

Ceapa  si morcovii se taie marunt si se calesc in putin ulei pana cand se inmoaie. Adaugam si jumatate din cantitatea de marar taiata marunt. Il lasam 3-4 secunde (nu mai mult) si adaugam si mazarea.  Nu este nevoie sa o gatim foarte mult daca este foarte tanara. Stingem totul cu apa. Se lasa la fiert, pana ce mazarea si morcovii sunt moi. Dintr-un ou batut si amestecat cu 2-3 linguri de apa si putina sare, se face un aluat moale,  adaugand faina treptat pana la obtinerea consistentei dorite. Seadauga restul mararului. Se taie cu lingurita bucatele mici din aluat care se lasa sa se desprinda in supa care fierbe. Se mai lasa cateva minute pana se fierb galustele. Supa nu trebuie sa fiarba exagerat de tare, pentru ca galustele sa nu se imprastie. 

Cum se fac galustele din faina, pas cu pas: aici. 

Pofta buna!









8 comentarii:

  1. Ma innebuniti cu fotografiile astea superbe!
    Iar supa de mazare este fruntasa pe lista :)
    Va pup!

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este, imaginile retetelor chiar sunt superbe...

      Ștergere
  2. Ce bine arata. Cu legume proaspete a iesit o bunatate!

    RăspundeţiȘtergere
  3. Ce bine arata! E numai buna pt sezonul asta.Multumim Bucatar Maniac!

    RăspundeţiȘtergere
  4. Pozele sunt bestiale...iar maine dau si eu fuguta pana la piata sa cumpar cele trebuincioase supei de mai sus..bravo! m-ai inspirat

    RăspundeţiȘtergere
  5. iesti nemaipomenit supa ta de masare cu galuste arata apetitos fac si eu din saracie acuma caci nu am facut cumparaturi ,dar ce trebuie o am in dispenser i-ti multumesc pt. reteta gustoasa ciao.anna

    RăspundeţiȘtergere
  6. bun esti foarte tare la gastronomie

    RăspundeţiȘtergere
  7. Da, asa prepar si eu supa de mazare si e foarte buna. Recomandarea mea este sa se adauge de la inceput si o legatura de patrunjel si una de marar, chiar daca se pune marar taiat. Gustul e incomparabil mai bun. Cand nu este mazare proaspata la fel se poate prepara cu conopida (buchetele) sau cu gulii (cubulete). Merge si cu mazare congelata.
    Galustele nu se imprastie in supa, oricat ar fierbe, daca se fac doar cu ou si faina, fara apa. Aluatul sa fie suficient de moale (cand are tendinta sa curga e bun). La un ou se pune aprox. o lingura de faina.

    RăspundeţiȘtergere

Comentariile anonime, tendentioase sau care contin un limbaj neadecvat vor fi moderate.

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumim!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...