Mancare de pastai de mazare din gradina

Am ajuns la cea de-a treia reteta pe care am pregatit-o la Learning by burning Arad, si anume garnitura de mazare de la felul principal, la cotletul cu coaste intreg copt si afumat pe gratar (reteta care va urma). Am folosit mazare proaspata din gradina noastra, culeasa chiar atunci si pentru ca nu am avut destula am adaugat si pastai de mazare fara boabe, cunoscute si sub numele de Mange Tout (mananca tot). Pastaile de mazare necoapte inca fara boabe, se culeg exact ca si fasolea verde, cand inca nu au boabe, sunt foarte fragede si foarte dulci. Le puteti gusta si crude pentru ca sunt foarte bune si sanatoase. Am fi folosit si rosii din gradina daca ar fi fost sezonul.

Ingrediente:

1 kg mazare
500 g pastai de mazare (Mange Tout)
1 conserva de rosii decojite bucati (sau rosii decojite proaspete)
50 ml ulei de masline
2 lingurite de zahar
2 cepe mari noi
sare, piper dupa gust
1 cana de apa
Am folosit wok-ul  grillului Outdoorchef, pentru ca da, are si un asemena accesoriu, in pozitia vulcan (aici v-am povestit de pozitiile grillului Ascona). Daca o cumparati, gustati mazarea. Este cea mai buna atunci cand boabele sunt mici si dulci. De cules, tot atunci se culege. Daca ajunge sa creasca pre mari, boabele vor deveni seci si aproape fara gust. Trebuie sa va spun ca e un sentiment extrem de placut sa gatesti acolo in gadina cu ingredinte cum nu se poate mai proaspte, cultivate chiar de tine.
Am curatat si tocat marunt 2 cepe mari noi si le-am calit in putin ulei de masline pana cand s-au inmuiat bine. Am adaugat mazarea si pastaile spalate bine si le-am sotat si pe ele impreuna cu ceapa, cateva minute bune. Am adaugat conserva de rosii, zaharul si cana de apa si am lasat totul sa fiarba la foc mic 15-20 de minute sau pana cand mazarea a devenit moale.  Trebuie sa gustati si din mazare si din pastai si o luati de pe foc atunci cand este moale. Daca o fiebeti prea mult isi va pierde din calitatile nutritive dar si din culoare. Am servit mancarea de mazare langa carne, ornata cu carceii aceia subtiri  si o floare de la planta de mazare, foarte dulci si fragezi si ei.
Pofta buna!

 

Un comentariu

  1. Imi place la nebunie mancarea cu mazare. Papilele mele gustative au luat-o razna. Bun , bun de tot.

Spune-ne parerea ta