Saltimbocca alla Bucatar Maniac

Iata si al doilea fel de mancare pe care l-am servit sambata. Am ales sa facem saltimbocca pentru ca aveam multa salvie proaspata, inclusiv flori de salvie si asa cum am mai spus ne-am propus sa folosim cat mai multe ingrediente din gradina proprie. Am adaugat, neortodox, e-adevarat, si niste mozzarella deasupra. Dupa cum ar spune unii mai pompos, am „reinterpretat” , „descompus”, „deconstruit” si „reconstruit” 😛 reteta. Eu, mai pe romaneste, as spune ca am trantit cate o felie generoasa de mozzarella si nsite frunze de salvie in plus deasupra, miscare foarte inspirata de altfel, pentru ca a iesit ceva absolut delicios.

Ingrediente:

un piept de pui (600 g)
cateva felii subtiri de sunca afumata
frunze proapsete de salvie

mozzarella
sare, piper
ulei de masline extravirgin
optional- flori de salvie pt. ornatPieptul de pui se taie bucati cat vreti voi de mari si subtiri si se bate putin. daca il taiati foarte subtire nu mai este nevoie sa il bateti. oricum, nu il agresati foarte tare, ca sa nu se rupa. Se condimenteaza. Nu exagerati cu sarea pentru ca sunca s-ar putea sa fie suficient de sarata. Asezati sunca peste pui, apoi 2-3 frunze de salvie proaspata.. Indoiti felia de carne cu sunca si frunzele in interior. Lipiti si deasupra cate o frunzadaca va place. Daca vi se pare ca nu stau impachetate, puteti sa le impungeti cu niste scobitori. Stropiti-le cu putin ulei de masline. Pachetelele astfel obtinute se pun pe gratarul incins. eu am folosit gratarul electric si o plita de fonta, dar se poate face si pe jar.

Pentru a nu deveni atos si tare, pieptul de pui nu trebuie tinut foarte mult. Nu mai mult de 3-4 minute pe fiecare parte, in functie de cat de groasa este bucata. dupe ce le intoarceti, in ultimul minut, adaugati cate o felie de mozzarella pe fiecare bucata, iar in varf din nou, cate o frunza de salvie daca vreti. Aveti grija ca se topeste foarte tare si va curge pe gratar. Branza nu trebuie sa se arda.
Am servit saltimbocca cu salata de cruditati din telina, morcov si mar, la care am mai adaugat si o mana de miez de nuca. reteta originala de saltimbocca o gasiti aici.
Pofta buna!
P.S. daca va intrebati ce-i verde deasupra, e  creson si e doar de decor pt. sedinta foto. 🙂

6Comentarii

  1. In Sorrento, unde am fost de curand, saltimbocca este de fapt un sandvis facut din aluatul de pizza. E mare diferenta intre mancarea din sudul Italiei si cea din nord, deci.
    Ce-ai facut tu aici arata senzational :).

  2. Arata intr-adevar exceptional!

  3. Adevarat,arata intr-un mare fel!!!iar gustul cred ca e pe masura!!

  4. Simona-Florentina Pruteanu

    spectacol!

  5. bai, toate ca toate…dar grill-urile alea arata fantastic!

  6. Claudia Larisa Damian

    Arata atat de imbietor ! Excelenta reteta !

Spune-ne parerea ta