12 mai 2013

Muschiulet de vita la gratar

Aseara ne-a fost pofta de un muschi de vita ca acela pe care l-a gatit Marco la Grill Chmapions Tour V , si ne-am facut placerea asta, dupa o zi de munca si relaxare la gradina. L-am gatit simplu, mai simplu decat aici, doar cu putin ulei de masline, iar la final cu sare si piper...ah, si putin unt care s-a topit si s-a scurs pe paine. Chiar vorbeam cu Marco despre condimentatul cu sare al muschiului de vita inainte de a fi gatit. Eu nu risc sa pun sare inainte, ca sa nu se intareasca si sa nu-si piarda suculenta, dar el mi-a spus ca daca pui sare chiar inainte de a-l pune pe gratar nu are nimic, pentru ca sarea nu are timp sa-si faca de cap cu carnea. Adevarul e ca si muschiul lui a iesit moale si perfect. Totusi, prefer sa nu risc, mai alesc a muschiul de vita nu  este o carne tocmai ieftina.

Ingrediente:

muschi de vita - felii de 1,5 cm grosime
putin ulei de masline
sare, piper,
putin unt
o bagheta 
optional: 
cateva fire de chives (cepsoara)
dulceata de ardei iute
o crenguta de rozmarin de decor (de fite :P)

Carnea trebuie sa fie la temperatura camerei. se va intampla asta daca o stropiti cu ulei de masline si o lasati 20 de minute sa se odihneasca. Muschiul de vita nu trebuie batut. Gratarul  sau tigaia - grill se incinge bine. Punem carnea pe gratar. Pentru a obtine grilajul acela il lasam 30 de secunde iar apoi il intoarcem la 90 de grade fata de striatiile gratarului, pe aceeasi parte. Il mai lasam inca 30 de secunde. Il intoarcem pe cealalta parte unde il mai lasam 30 de secunde nemiscat. La final condimentam cu sare si piper proaspat macinat si servim cu putin unt, pe o bagheta.

Eu am pus si cateva fire de chives si cativa stropi de dulceata de ardei iute, dar voi puteti sa o asociati cu ce va place.

Pofta buna!

 

7 comentarii:

  1. Cel mai bun preparat de la Grill Tour! De departe!

    RăspundeţiȘtergere
  2. That looks delicious, mouth watering..

    RăspundeţiȘtergere
  3. A venit si vremea gratarelor...dar al tau arata demential!

    RăspundeţiȘtergere
  4. am pus pulpa de lopatar la ora 19 pe grill in tava de fonta uns bine cu untura de porc si cu pait in ea. este ora 0.35 ... curtea miroase extraordinar... temperatura este de 165 grade... il mai las pana termin sticla de vin :)
    cui nu ii place, sa nu manance
    multumesc Cristi

    RăspundeţiȘtergere

Comentariile anonime, tendentioase sau care contin un limbaj neadecvat vor fi moderate.

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumim!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...