04 mai 2013

Dovlecei a la provence pe gratar

Anul asta sezonul de primavara-vara la gratare l-am inceput la gradina, cu mult verde in jur si mancare pe masura, nici prea prea, nici foarte foarte, sa fim in ton cu sezonul. Mancare proaspata si sanatoasa, dar nu in ultimul rand foarte gustoasa si aromata. Ba chiar am avut ocazia sa folosim un ingredient din propria noastra productie- un fir mai rasarit de usturoi verde. Pe masura ce vor creste plantulele in gradina le vom folosi tot mai des in retete, proaspat culese, acolo pe loc. nici nu se poate mai bun.

Si ce poate fi mai frumos decat sa te bucuri de primavara, de verde, de soare, impreuna cu familia,  in liniste si aer curat, de o mancare gustoasa, sanatoasa si aromata! Va dorim si voua la fel! pentru ca ceea ce fac cele mai celebre restaurante, folosind ingrediente proaspete, de cea mai buna calitate, putem face si noi, acasa, fie din gradina proprie, din gradinile de pe balcon sau din pietele in care inca mai puteti gasi produse proaspete si romanesti.


Pentru ca am avut mult timp la dispozitie si multa liniste, Maya a avut si ea ocazia sa se joace cu camera foto si trebuie sa va spun ca urmeaza sa ma las de meserie, pentru ca a scos niste fotografii extraordinare. Cateva le vedeti mai jos. De-acum.... am ajutor si la foto.

Ingrediente:

2-3 dovlecei mici si fragezi
2 rulouri a la Provence- branza de capra La Colline
1-2 fire usturoi verde
putin ulei de masline extravirgin
1-2 ciorchine de rosii cherry
paine, salvie (optional)
sare, piper dupa gust

Spalam bine dovleceii si le taiem capetele. Nu trebuie curatati de coaja pentru ca sunt foarte fragezi. Ii taiem in felii groase cam de 2-3 cm. taiem si ruloul de branza in felii groase tot cam de 2 cm. pe care le asezam deasupra feliilor de dovlecei. Stropim (sau pulverizam) cu putin ulei de masline extravirgin apoi presaram cu usturiu verde taiat marunt. Asezam pe gratar (jar, fara foc) pentru aproximativ 2-3 minute. Langa dovlecei, pe gratar asezam si rosiile cherii spalate, asa cu tot cu ciorchine si le lasam tot 2-3 minute. Servim cu paine prajita pe gratar si aromata cu salvie.. Delicios! 

Pofta buna si sarbatori fericite!

P.S. In timp ce gateam pe epava din imagini, de Arad se apropia noul meu grill Outdoorchef Clasic570, fratele pe carbuni ai lui Ascona despre care v-am povestit si cu siguranta veti mai auzi. Intre timp a sosit in siguranta asa ca urmatoarele gratareli vor fi mai cu stil. 


Libertate!

in iarba se ascund tot felul de vietati super-interesante: gaze colorate, soparle, melci...



foto: Maya



Foto: Maya

Foto: Maya

3 comentarii:

  1. O sa incerc si eu aceasta reteta saptamana aceasta caci mi se pare usoara si delicioasa. Va urez Paste Fericit si multa sanatate!

    RăspundeţiȘtergere
  2. Hristos a inviat!!!Sarbatori fericite!

    RăspundeţiȘtergere
  3. Mariana Voicu6 mai 2013, 11:42

    Ce pofta mi-ai facut!!! cu branzica de capra si cu gratarele. Felicitari aveti o fetita foarte frumoasa! Sa va traiasca si sa creasca mare si sanatoasa!

    RăspundeţiȘtergere

Comentariile anonime, tendentioase sau care contin un limbaj neadecvat vor fi moderate.

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumim!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...