Branza de capra cu nuca in vita de vie pe gratar

Asa cum am promis, am revenit cu prima reteta pe care am pregatit-o la Learning by burning, sambata. Este vorba de un antreu (zis si aperitiv), foarte gustos. Asa cum va povesteam, am incercat sa folosim cat mai multe ingrediente din gradina. Funzele din vita de vie se gasesc din abundenta acum, sunt fragede, tinere si aromate asa ca nu se putea sa nu le adaugam in meniu. De ce am folosit branza de capra si nu alt fel de branza? In primul rand pentru ca a fost un eveniment premium si in al doilea rand pentru ca a fost felul de branza care s-a comportat cel mai bine in ceasta situatie, adica nu se topeste prea mult si nu curge atunci cand o punem pe gratar. Nu mai vorbesc de gust…. dar sa trecem la reteta propriu zisa.
Ingrediente
frunze proaspete si tinere de vita de vie
branza de capra maturata si putin sarata (cu sau fara ierburi)

miez de nuca
Am ales frunze tinere de vita de vie, din acelea care cresc in varf, mai deschise la culoare. Cele mai inchise la culoare sunt mai mari, dar sunt batrane, atoase si pentru ca sunt mai groase nu se coc cum trebuie. Pe fiecare  frunza am pus cate o bucata de branza si miez de nuca taiat mare (il puteti lasa si intreg) si le-am impaturat ca pe sarmalute. Pentru siguranta si pentru ca frunzele nu au fost oparite in prealabil ca sa fie maleabile, am infipt si cate o scobitoare. Si bine am facut, pentru ca in felul asta s-au si mancat usor. Le-am pus pe gratarul bine incins, la jar, doar un minut, cat s-au afumat , frunza s-a schimbat culoarea si a devenit crocanta pe margini, iar branza s-a facut moale si cremoasa. Le-am servit imediat, dar sunt bune si reci.
Pofta buna!
P.S. daca folositi alt fel de branza, ceea ce nu e interzis, aveti mare grija cum sigilati pachetele, penrtru ca exista pericolul sa curga si sa se arda.

4 Comments

  1. Delicious Flavours

    Aaahhh, ce mult ne-a placut acest aperitiv!!!
    Am cautat in Kaufland branza de capra Delaco dar nu am gasit…voi de unde luati?
    Mersi!

    • bucatarmaniac

      Branza de la Learning by burning a fost sponsorizare de la Delaco. Au adus-o de la Bucuresti. Eu nu am cautat in magazin, dar daca vad iti spun. probabil ca urmeaza sa apara si la noi.

  2. Teobucatar

    Asta e delicatesa! Sper sa fie vreme de gratar in we:)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*